MNB - Egységesen forint gyengülést várnak az elemzők

2013.07.15. 11:55 :: Dörnyei József

A forint 290 felé erősödik. Az elemzők szinte egységesen egy gyengébb forintot várnak. Most egyetértek velük.

A Status Quo a FED pénznyomdáinak lassításával hosszútávra megváltozott. De a pénznyomdákat még nem állították le, a világgazdaság még csak felkészül rá. Van még Magyarországnál lényegesen rosszabb helyzetben levő gazdaság is Európában, pl. a most célkeresztbe került Portugália és a nemsokára célkeresztbe kerülő Franciaország.

Amint valóban leáll a FED pénznyomda, a hatások sokkal erősebbek lesznek. Ráadásul a kormány szavazatvásárlása is pont ekkor fog élesbe menni, a pedagógus béremelés. Elképzelhető még egy MNB kamatcsökkentési döntés is.

Jelenleg Magyarországon rengeteg turista nyaral. Ők devizáért vásárolnak forintot, ami nyomja a forint árfolyamot az erős irányba. Szerintem a jelenlegi erős forintot pontosan ez okozza. Ez a kereslet azonban augusztus végére el fog tűnni.

Az elemzők véleménye szerint a kormánynak ráadásul szándékában is áll a forint gyengítése, 300-ra van tervezve a költségvetés és a kormány emiatt aztán 300-as forintot szeretne látni.

Az ősszel (szeptember vége, október egésze) a forint nyomás alá fog kerülni, a kérdés csak az, hogy mekkora nyomás alá.

 

Ha jobban szeretnél élni:              Nemzeti Kapitalista Párt

2 komment

Címkék: MNB

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr165405380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zime 2013.07.15. 13:57:10

Bernanke épp most mondta, hogy nem mostanában fog leállni (vagy inkább lassulni) a QE, hanem majd ha a munkanélküliségi adatok javulnak (6,5% körülire).

nyuggernyúzó 2013.07.17. 00:24:17

Mindegy, mit mond, soha nem fog leállni.
süti beállítások módosítása