Euró válság - Franciaország is az Euró ellen fordul

2013.06.17. 09:38 :: Dörnyei József

A kormányzó szocialista párt bejelentette, hogy gyengébb Eurót és a deficit korlát lazítását akarja.

Franciaország több sebből vérzik. Erősen szocialista ország, erős szakszervezetekkel és a gazdaságban nagy az állami tulajdon. Az EU-ban itt a legnagyobb a vogonizmus, a Franciák mindennapi életét itt nehezíti meg a legjobban az értelmetlen bürokrácia.

A válságon a mai napig nem tudott úrrá lenni, bár a megfelelő irányba halad:

Ilyen helyzetben természetesen a legkönnyebb az a politikusoknak, ha a saját hibáikat és tehetetlenségüket ráfogják a nyuszira. A nyuszi ebben az esetben Németország, személy szerint Angela Merkel. Megemlítik még Angliát is, mint az ős ellenséget, hogy megalapozzák az állításukat.

Természetesen a problémákat nem Németországnak vagy Angliának kellene megoldania, hanem a Franciáknak. De ki ismer olyan szocialistát, aki szeret dolgozni? :-)

Vissza kellene nyesni a szocializmust.

Vagy az állami szektort kellene visszaépíteni vagy a szakszervezetek hatalmát korlátozni, a kettő együtt megöli a gazdaságot.

A vogonizmus meg tönkreteszi a gazdaságot. Az ipart is, de elsősorban az ingatlanpiacot.

A szabályozók miatt nem épülnek lakóingatlanok megfelelő számban.

A szocializmus miatt a meglevő lakóingatlanok 6%-a üresen áll, mert a tulajdonosok nem merik kiadni őket. Ha ugyanis kiadnák és a bérlő nem fizet, akkor sem tehetik az utcára a bérlőt. Emiatt aztán inkább nem adják ki a lakásokat.

A kettő eredője az, hogy alig van kiadó lakás, ami az egekbe nyomta a lakhatási költségeket. A cégeknek kell bérelnie lakást a fontosabb dolgozóik számára, ami sok pénzbe kerül és nem tesz jót a cégek versenyképességének.

Összefoglalva, a francia szocialisták jobban tennék, ha dolgozni kezdenének ahelyett, hogy másokat b*szogatnának. Franciaország problémáit nem a Németek vagy az Angolok okozták, hanem a Franciák saját maguk...

6 komment

Címkék: EU Szocializmus Euró válság

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr825364697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sokasebi · http://pacifictime.blog.hu/ 2013.06.17. 11:32:18

Mi az a vogonizmus? A google sem ismeri!

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2013.06.17. 12:16:26

Vogon
Share on twitter Share on facebook Share on more
3 up, 3 down

Here's what to do if you want to get a lift from a Vogon: Forget it. They are one of the most unpleasant races in the galaxy. Not actually evil, but bad tempered, bureaucratic, officious and callous. They wouldn't even lift a finger to save their own grandmothers from the Ravenous Bugblatter Beast of Traal without orders signed in triplicate, sent in, sent back, queried, lost, found, subjected to public enquiry, lost again, and finally buried in soft peat for three months and recycled as firelighters. The best way to get a drink out of a Vogon is stick your finger down his throat, and the best way to irritate him is to feed his grandmother to the ravenous Bugblatter Beast of Traal.

In modern, English, Earthman parlance, a vogon is an officious, callous bureaucrat who insists on following the rules regardless of whether they are directly applicable or make any sense at all. Whether they do this because they are cruel and sadistic, or because they don't have two brain cells to rub together is immaterial and often impossible to discern.
Hey, you sass that vogon at the bank? He took me to court and tried to repo my house even though I never took out a loan! Apparently there was a typo on the address. He knew about it, but went ahead with the case because I never filled out Form 1654x9b requesting an address correction. I'd never even heard of a 1654x9b until I'd been served! What a vogon!

Clear-water 2013.06.17. 15:16:56

Mi az IT-ben is használjuk.
Arra kódra, ami ugyan működik, de érthetetlen: amin lehet látni, hogy az írója nem törődött azzal, hogy más is olvasni fogja. Gyakori, és jómagam utálom ezt a fajtát, mert jól fekszenek a cégnél, gyorsam megoldják a problémát, csak éppen más nem tud dolgozni a kóddal. De ezek nagypofájúak, tudálékosak, és a management csak azt látja, hogy látszólag tökéletesen és gyorsan meg van oldva a feladat. És csak ők tudják mit írtak, lépéselőnybe kerülnek a többiekkel szemben.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2013.06.17. 16:38:30

@Clear-water: Ezt még nem is hallottam. Általában az, aki ilyen kódot ír, nem tud programozni. A jó programot azonnal megérti egy tapasztalt programozó. Ez már csak azért is fontos, mert 1 év múlva már azt is elfelejtem, hogy én írtam azt a programrészt...

Zime 2013.06.19. 11:33:18

Vogonoktól függetlenül, az euró mégis erős most...

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2013.06.19. 11:49:18

@Zime:
Igazából a dollár a gyenge, ahogy a US gazdasága egyre jobban leépül. Az EU Kínával, Indiával, Oroszországgal, stb. kereskedik, a US egyre jobban a háttérbe kerül.

Az Eurót úgy lehet gyengíteni, ha még többet nyomtat belöle az ECB, de már így is nagyon sokat nyomtat...

A FED-et meg ezen a téren nem lehet utolérni, ott már 24/7-ben nyomtatják a pénzt. :-)
süti beállítások módosítása