Technológia - Megoldás az Android telefon - nincs hálózat hibára

2016.09.01. 14:46 :: Dörnyei József

Vásároltam pár hónapja egy Samsung Galaxy S7 Edge telefont. A telefon egy iPhone 5-t váltott, amivel nem volt más gond, mint a kora. Az aksi a végét járta, a képernyő kezdett a bal felső saroktól sárgulni.

Az új telefon első ránézésre jónak tűnt. Kipróbálni előtte nem tudtam, ezért nem tudtam, hogy az "Edge" része is észleli az érintéseket, ezért egy kézzel nem nagyon lehet használni. Némi gyakorlással fel lehet venni autóban, de kb. ennyi. Tárcsázni már nem lehet vele. Ez egy szomorú adottság, aki ilyet akar venni, az jobb, ha tud róla. Ez egy kétkezes teló.

A második probléma a készülékkel sokkal komolyabb. Ha gyenge övezetbe kerül a telefon, akkor lefagy a telefon része és nem lehet vele telefonálni. Ez már akkor is előfordul, ha kocsival átmegyek egy híd alatt vagy hasonló. A telefon antennája egyébként is a legrosszabb, amivel valaha találkoztam, ezért az, hogy "lefagy", ha gyenge a jel, még kellemetlenebb.

Ha lefagyott a telefon része, akkor nincs más megoldás, mint az újraindítás vagy kb. fél órás várakozás. Nagyjából 30 perc alatt ugyanis magához tér a telefon. Az újraindítás során meg kell adni a jelszót is, ezért ez az opció sokáig tart és fáradtságos.

Van azonban egy olyan megoldás, ami újraindításra kényszeríti a telefon részt. Ez a repülőgép üzemmód.

Ha lefagyott a telefon rész, akkor be és utána ki kell kapcsolni a repülőgép üzemmódot. Utána a telefon már használható telefonnak. Tehát hívni már lehet vele.

Hívás fogadásra azonban ettől nem alkalmas. Azonnal lefagy, ha gyenge övezetbe kerül és utána csak 30 perc után tér magához. A köztes időben nem fogad hívásokat és sms-t sem.

Akinek az is fontos, hogy tudjon hívást fogadni, annak semmiképpen nem ajánlom a telót. Nekem nem fontos. :-)

Ma már nagyon sajnálom, hogy nem adtam annyival több pénzt egy telóért, amivel egy Apple többe kerül. A Samsungnak még nagyon sokat kell tanulnia. Feleségemnek Samsung S5-je volt, amiben az első hónap után kellett cserélni a teljes alaplapot, tehát a teljes telefont. De utána egészen addig működött, amíg össze nem törte. Abba még bele tudott szerelni egy működőképes telefont a Samsung. Az S7-be már nem sikerült...

3 komment

Címkék: Apple Samsung Technológia

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr4811668296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

savrola 2016.09.01. 15:04:04

Akkor érdemes lenne eladni még most a telefont alig használtan (érdemes privát meghirdetni - pl. jofogas.hu, vagy harverapro.hu-, nem boltba bevinni), jó áron és venni egy iPhone 6-ost vagy 6S-t, kis ráfizetéssel. Ezeknek most le fog menni az áruk, mivel jön az iPhone 7.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2016.09.01. 15:26:51

@savrola:
Felmerült, mint opció. Lehet, hogy ez lesz a megoldás. Ha egyszer lesz erre időm. Számomra a legbosszantóbb az, hogy nekem nincsen szabadidőm. Nem érek rá szarozni dolgokkal, ezért veszek inkább drágább termékeket. Hát, ez a teló drága és emellett időigényes és szar is...

jaccso 2016.09.01. 15:46:05

Vagy jóval kevesebb pénzt adni egy XIAOMI-ért..
Most vettem kettőt.
süti beállítások módosítása