Politika - Ahogy az MSZP összeomlott

2014.05.29. 10:26 :: Dörnyei József

Az MSZP összeomlása nem volt lejátszott meccs. A FIDESZ sokat tett érte, de a munka oroszlánrészét az MSZP követte el. Írhatnám, hogy ugye megmondtam előre, le is írom, miért ne. :-)

A hibák a Klikk kialakítása során kezdtek kialakulni. Akkor még az MSZP volt a legnagyobb ellenzéki párt, az Együtt még igen erős volt - 12%-on állt.

Aztán az MSZP elkezdte durván nyírni az Együtt pártot.

 Ennek oka Mesterházy miniszterelnöki ambíciója volt elsősorban.

Megírtam, hogy Mesterházy nem lehet Magyarország miniszterelnöke, mert vele csak vereségre van esély, ha nem nem őt jelölik, akkor ugye eleve nem ő lesz.

Aztán kiderült, hogy Mesterházy a jelölt.

Az Együtt azonnal elkezdett süllyedni. Nem volt meglepetés, a támogatói csak és kizárólag Bajnai miatt támogatták őket, ez a helyzet ma is. Az MSZP megszerezte az Együtt lekopó szavazóit, de a DK is elkezdett emelkedni.

Egészen 2014 elejéig kellett várni arra, mire összeállt a szocialista klikk. Nem túl szerencsésen, de akkorra sikerült megegyezni.

Minden értelmes ember összexarta magát, amikor alapjövedelemmel kezdett el kampányolni az MSZP, ami kb. 2-3 hónap alatt vinné csődbe az országot. Van sok kommunista Magyarországon, de annyi nincsen, amennyi kellene egy választási győzelemhez. Arról nem is beszélve, hogy 2-3 hónap kormányzás után jönne az államcsőd és az utcai zavargások és az új választás.

Amikor a klikk látta, hogy mennyire sok szavazót veszítenek, összerántották a régi MSZP-SZDSZ csapatot, amivel felerősítették az "elmúlt 8 év"-től félő szavazók ellenszenvét.

Majd bejelentették, hogy felemelnék a harácsot a mai 50%-os szintről 65%-ra, hogy legyen miből moslékoltatni. Ezzel elveszítették minden becsületesen dolgozó polgár szavazatát. Maradtak a nyugdíjasok és a fekete munkások.

Aztán jött a FIDESZ és előtálalta a Simon Gábor Sága-t. Ez senkinek sem tetszett, mert a disznók sem szeretik, ha lenyúlják előlük a moslékot. Meg is lett az eredménye a támadásnak, szabadesésbe kezdett a támogatottság. Majd még egyszer.

A választáson aztán egy hangyányit sikerült javítani, de a FIDESZ ennek ellenére 2/3-ot szerzett. Éppen hogy, de mégis.

Az EU választások során aztán kiborult a bili, az MSZP megszűnt létezni, mint kormányzásra képes párt, egy futott még párt lett belőle.

Az MSZP-nek van még egy utolsó dobása, ez az önkormányzati választások. De újra kezdődik ugyanaz a pozíció harc, mint ami az országgyűlési választások előtt volt.

Mesterházy felajánlotta a lemondását, de nem nyújtotta be. Abban bízik, hogy nem fogadják el és újra próbálkozhat a párt áldásával. A párt ebből nem kér és kidobná inkább. Ez a létező legrosszabb, amit csak tehetnek. Nincsen idő az önkormányzati választásokig és ha ott nem nyernek, akkor mennek a lecsóba. A "nyerés" most azt jelentené, hogy legalább pár kulcs pozíciót megszereznek. De most még megy a belharc, nincsen vezető. Közben folyamatosan támadják a többi liberális pártot, elsősorban az LMP-t. Folyik a zsidózás, ahogy a csövön kifér, meg a liberális állatkezelés feszegetése.

Az eredmény az lesz, hogy az önkormányzati választások is el fognak menni. És utána nem lesz pénz arra, hogy az MSZP megmaradjon.

Nem tudom, hogy mikor esik ki az MSZP a parlamentből, de oda tart. Lehet, hogy már a következő választásokon kiesik és megy a lecsóba a többi halott párt mellé.

15 komment

Címkék: MSZP Politika Együtt 2014

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr686221788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Husz_János_Puszita 2014.05.29. 13:46:36

Végre. Béke poraira. Teljesítmény nélkül nagy arc -ezek a szocik. Leestek az egójukról az IQ-jukra, a baleset halálosnak bizonyult.
nyugi polgártársak, egyszer kihalnak a kádárnyugdíjasok és akkor annyi lesz a mszp után a fidesznek is. :)

2014.05.30. 18:29:20

Hát.
De valamilyen baloldal csak kéne,nem?

2014.05.30. 18:34:33

Meseházi csörtike, a kis dandy , jó kisfiús frizurájával soha nem fog semmilyen választást nyerni a balosoknak.
Valami komolyabb fizimiskájú és tekintélyesebb, idősebb arc kéne oda.Olyan 50 körüli.Aki mindenkinek szimpatikus lenne, mert lentről küzdötte fel magát (mint a mesében).Igazságos és kicsit hasonlítson a jóságos télapóra.
De mindemellett legyen nagyon nagyon okos,tájékozott,szuper intelligens,és legyen jobb a beszélőkéje mint az OV-nak.

bankvezér 2014.05.30. 18:53:37

@Diorella Queen: Sajnos olyanok rendelkeznek teljes szavazati joggal, akiknek fogalmuk sincs a politikáról.
Ezek az idióták valóban az általad leírt szempontok alapján szavazgatnak. Most láthatjuk a következményét.

2014.05.30. 20:40:51

@bankvezér: Tudom.Azok,akik a jubileumi diplomaosztón megtapsolják azt is,aki a saját halála miatt távol maradt.

salv 2014.05.31. 13:16:29

Az a 25%, aki aprilis 6-an a baloldalra szavazott, majus 25-en is megvolt. Es szerintem meg is marad. Ok azok, akik semmi szin alat nem szavaznanak a fideszre, es kulonbozo okok miatt nem szavaznak a jobbikra vagy az lmp-re sem. Szerintem eleg egyertelmu, hogy Gyurcsany fog felemelkedni a baloldalon, es o egyesiti ujra azt. A partja neve tenyleg a valosagot fogja tukrozni. Olyan lesz, mint a mostani fidesz, a szovetseges, de csak nevukben letezo keresztenydemokratakkal, kisgazdakkal, ciganyokkal stb. Hogy mennyi ideig fog ez tartani, az jo kerdes. Lehet, hogy 2018-ig nem fog megtortenni, csak utana.

bankvezér 2014.05.31. 14:08:04

@salv:
Rám se Gyurcsány se Orbán ne számítson többet!
Veszett állatokat magyar ember nem tart a portáján !!!

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2014.05.31. 15:36:58

@salv:
Szerintem sokkal gyorsabb lesz a változás, már az önkormányzati választásokon kiderül a dolog. Az MSZP már most puhítja a liberális oldalt, hogy MSZP jelölt legyen mindenhol, de ennek most kevés a foganatja.

Mivel összefogással és nélküle sem lehet nyerni, ezért nem lesz összefogás, hanem mindenki próbál 5% fölé kerülni és bent maradni legalább 1 emberrel. Párt költségvetési oldalról muszáj annyit embert bejuttatni pozícióba, amennyit csak lehet.

bankvezér 2014.05.31. 15:58:19

@Dörnyei József:
Bárki kerül is önkormányzati hatalomba, egy dologban nem lesz változás. Abban, hogy ti, adófizetők, akik nem tartoztok a Fidesz legfelső holdudvarához, mind szopni fogtok !
Azaz, tovább lesz nehezítve a helyzetetek, el lesz véve a pénzetek ! Hiszen Magyarországnak a Fidesz-lopások ellenére is tartania kell a költségvetési egyensúlyt, az unió követelményei miatt.

bankvezér 2014.05.31. 19:31:32

@Dörnyei József:
De fizetnek. Bár nem sokat fizetnek, de van miből, hiszen a bank tele van pénzzel. :-)

2014.05.31. 20:35:06

@bankvezér: Én azon kuncogok magamban, hogy te azt hiszed, hogy egy SAP tanácsadó, az valami olyasmi, mint a házassági tanácsadás,esetleg Vodafon ügyfélszolgálat.
Ki kell ábrándítsalak.
Egy SAP cég éves bevétele,akár másfél milliárd forint is lehet.
Te mennyi idő alatt is keresel ennyit, kedves bankvezér?:)
Szerintem Dörnyei úr is kuncog magában,rajtad.

bankvezér 2014.05.31. 20:54:12

@Diorella Queen:
Látom, kezd beérni, hogy az utóbbi időben csak kokikat és sallereket kaptál tőlem.
Hogy gyűlölhetsz már... ?
Szóval egy SAP-tanácsadó az nem olyan, mint a házassági tanácsadás? :)))
És akár 1,5 milliárd lehet egy tanácsadó cég bevétele? :)) Hát, felcsúti gázszerelőnek még mindig sokkal jobb lenni. :))
De kedves királynő, a kicsit is meg kell becsülni, most kell rácuppanni Dörnyei úr cégére. Szerintem jól megfizetnék a takarítást.
És hogy én mennyit keresek ? Okos ember nem dicsekszik a pénzével, mert nincs szüksége irigyekre. :)

2014.05.31. 21:05:03

@bankvezér: Ugyan.:)
A gyűlölet is egy érzés,de én nem érzek ilyesmit.
Szórakoztatsz és ennyivel ki is merült a részemről.
És miért lennék irigy?
Nekem attól több lesz talán?
Nehéz elhinni, hogy vannak nem irigy emberek?

bankvezér 2014.05.31. 21:22:49

@Diorella Queen:
Nem gyűlölsz? Akkor még dolgoznom kell rajta....
Most mindjárt el is mondom, hogy ha esetleg szórakoztatlak téged, de ez az érzés nem kölcsönös.
Ez nem a személyednek szól, hanem annak, hogy nem értesz ahhoz, amiről én írogatok. Szóval nagyon hiányolom a hozzáértő olvasókat.
Azt nem állítom, hogy te irigy vagy, csak a válaszaimat bárki olvashatja. Köztük sok irigy lehet.
süti beállítások módosítása