Politika - Alapjövedelemmel kampányol az MSZP

2014.01.10. 21:59 :: Dörnyei József

50K-s alapjövedelemmel kampányol az MSZP. Elkerülte a figyelmemet, mert általában egyáltalán nem követem, hogy mit hazudozik az MSZP, de ez most valahogy átjött és kiverte a biztosítékot.

Magyarországon az 50K alapjövedelem gyakorlatilag pár hónapon belül csődbe vinné az országot. Az alacsony keresetűek azonnal felmondanának a munkahelyükön, de tömegével vennék igénybe mások is, kb. nettó 200K a határ, ami felett dolgozna még bárki. De időnként ők sem dolgoznának...

Nem tudom, hogy mennyi ember keres többet nettó 200K-nál, de szerintem nem nagyon sok.

A teljes gazdaság azonnal leállna, nem lenne adóbevétel. Eközben az alapjövedelemre betervezett valószínűleg igen alacsony összeg a 10-szeresére nőne, ahogy mindenki igénybe venné.

Nem lenne termelés, szó szerint nem lenne mit enni, nem lennének nyitva az üzletek eladók híján, nem dolgozna senki a kórházakban, stb.

Szóval teljes gazdasági összeomlás és káosz lenne a dolog.

Elhiszem, hogy az MSZP szavazóbázisát jelentő lumpenszocialistáknak tetszene, de azonnal nem tetszene, amikor nem kapnák meg a segélyt, mert a postás sem dolgozna.

Már maga az ötlet is ijesztő, mert az MSZP már megyó országlása alatt bebizonyította, hogy képes végrehajtani az ígéreteit, kerüljön az akár a teljes gazdaság összeomlásába, arra xarik az MSZP. Tehát reális esély van arra, hogy ha az MSZP hatalomra kerül, akkor szó szerint vége lesz a világnak, legalábbis Magyarország számára mindenképpen.

Emiatt nem szabad az MSZP-re szavazni és sajnálattal kell kijelentenem, hogy semelyik olyan pártra sem, ami az MSZP-vel bármilyen szövetséget kötött. Az MSZP hozta a 10 elvesztegetett évet az országra és a mai FIDESZ-t is. Az MSZP jelenti Magyarország számára a pusztulást. Sajnos az 1989-es rendszerváltáskor nem tiltották ki őket örökre a politikából, emiatt tart ott az ország, ahol. Most pont ideje lenne.

Az MSZP-t úgy lehet kinyírni, ha nem szavaz rá az ember. Bárki más jobb, mint az MSZP. Ha valakinek nem tetszik a FIDESZ, akkor szavazzon a Jobbikra vagy egy kispártra. MSZP-re vagy szövetségesre szó szerint bűn szavazni, mert meggyilkolják az országot, ahogy már egyszer megtették 2002-2010 között.

komment

Címkék: MSZP Politika Választások

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr585751957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Robur 2014.01.11. 14:49:55

Bocs de ez nem teljesen így van, legalábbis amit én találtam ott olyan feltételekhez kötik az alapjövedelem bevezetését ami majdhogynem sosem fog megvalósulni.:
index.hu/belfold/2013/12/17/ez_kell_a_feltetel_nelkuli_alapjovedelemhez_az_mszp_szerint/
Igazából ez parasztvakítás a választóknak. Mint említettem nem tudom elképzelni, hogy még egyszer olyan hülyék legyenek mint az elmút8évben.

Robur 2014.01.11. 15:27:56

Egyébként ha már a Jobbikot felhoztad alternatívaként azt tudod, hogy ők meg a multikkal a nyugati bérek 80%-t fizetettnék(jobbik.hu/hireink/tobb-allami-helyet-felsooktatasban)? Na az szerinted mennyi idő alatt vinné csődbe az országot.

Untermensch4 2014.01.11. 16:22:43

@Robur: abból a 80%-ból vszeg lehet alkudni... a mostani helyzet sem olyan tökéletes mint papíron látszik. az olcsó munkaerő mámora eredetileg nem a cél hanem az átmeneti eszköz

Robur 2014.01.11. 19:30:13

@Untermensch4:
Mit értesz azalatt, hogy nem olyan tökéletes mint papíron? Egyébként valóban átmeneti cél, egész addig amíg a magyar hozzáadott érték révén a fizetések annyira megnőnek, hogy a multi elgondolkozik, hogy érdemes-e még itt dolgoztatni. A baj, hogy jelenleg ezzel ellentétes folyamatok zajlanak.

EXO 2014.01.12. 09:33:53

Valószínűleg ők is tudják, hogy ez egyenlő lenne a csőddel, így csak választási blöffről van szó. Ez azt is elárulja, hogy ők sem reménykednek a győzelemben, csak maximalizálni akarják a képviselők számát, hogy a baloldal ne roppanjon össze morálisan egy túl nagy vereségtől.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2014.01.12. 14:32:47

@EXO: @Robur:
Bennem is felmerült, hogy választási blöffről van szó, de az alapjövedelem már szerepel az MSZP hosszútávú stratégiájában, mint elérendő cél.

Szóval nem blöff, hanem véresen komoly.

2002 előtt az 50%-os béremelés 100%-ban hitelből finanszírozva elképzelhetetlen volt, de meglépték.

Most az alapjövedelem az elképzelhetetlen, de meg fogják lépni, ha valaha hatalomra kerülnek.

Emiatt nem kerülhetnek hatalomra.

Nemsokára írok egy cikket arról, hogy az Együttnek mit kellene lépnie egy ilyen MSZP húzás után.

A Status Quo alapjaiban változott meg sajnos, ezért lépnie kell minden pártnak.

Kb. akkora a változás, mint 1930-as években a nemzetiszocialisták és Hitler megjelenésének Németországban. Őket sem vette senki komolyan...

EXO 2014.01.12. 19:21:29

Ez alapvetően azért egy blöff, mert ha minden magyar felnőttnek feltétel nélküli alapjövedelmet adnának, akkor az 50ezer*8millió*12 hónap=4800milliárd! Ez annyi pénz, ami másfélszer annyi, mint amennyit nyugdíjra költ az állam, márpedig a nyugdíjakba is belerokkan az ország. Ha az MSZP egy ilyen ígérettel kerülne hatalomra, akkor nem tudná végrehajtani, tehát a rákövetkező ciklus után soha többé nem szavaznák vissza őket.

bankvezér 2014.01.12. 21:52:45

@EXO:
Szerintem helytelen a számítás. Mert akinek van munkája, az nem kap az államtól alapjövedelmet.

weasel 2014.01.13. 14:02:37

Publicisták (eltérő) véleményeit foglalja össze a vs.hu folyamatosan bővülő cikke a vs.hu/versus/feltetel-nelkuli-alapjovedelem/ címen.

Egyébként valóban borzalmas ötlet - mondjuk nem igényel 4800 mrd forintot. Az alapjövedelem bevezetése (ahogy bankvezér is megjegyezte) gyakorlatilag minden más szociális juttatás felszámolásával járna. Az állásban levők esetében pedig a szuperbruttó bérükből fedeznék az alapjövedelmet, némi progresszivitással.

Ha jól emlékszem, a szaldója olyan -800 mrd körüli ...

Clear-water 2014.01.13. 15:09:04

Nem kapok levegőt.
A szocik egyedül a határ nélküli demagógiában látják a győzelmük biztosítását? Ezt vetik be a rezsicsökkenés demagógiája ellen? Ezt nem hiszem el! A győzelemért semmi sem drága?
Az ország politikailag megkattant és a bal és jobboldali politika kéz a kézben egyre gyorsulva tolja az ország szekerét a szakadék felé.

www.youtube.com/watch?v=H72yZgrWbxU

Robur 2014.01.13. 21:16:59

A narancsosok balról próbálják előzni a maszopot mert tudják, hogy Magyarországon a baloldali populizmus a népszerű, erre a maszop ki akar menni még balabra mert ugye az az ő terepük, nehogymá azt lenyúlják előlük. Ebbe a versengésbe fog beledögleni az ország.
süti beállítások módosítása