Adórendszer - Mindenki Sales Tax-et akar Magyarországon

2013.09.24. 15:32 :: Dörnyei József

Menekülnének az ÁFA csaló hiénák elöl a gazdaság szereplői, folyamatosan jelennek meg a bejelentések az egyes szektorokból, hogy állítsák át a teljes szektort Sales Tax-re.

A kormányzat nem iparkodik, amióta Magyö távozott az MNB élére, egyetlen szektorban sem vezettek be Sales Tax rendszert.

Az EU is kezd rájönni arra, hogy a VAT rendszer mekkora összegekbe fáj. Kár, hogy nem olvassák az EUkraták gyakrabban a blogomat...

A teljes EU szinten a GDP 1,5%-a a kiesett VAT bevétel. Ez hatalmas összeg.

Az adókiesést két tényező befolyásolja, az ország mérete és az adózási morál. Emiatt Nyugat-Európában alacsony a kiesö ÁFA, Kelet-Európában magas.

Magyarországon a GDP 3,7%-a, ami majdnem 1%-al több, mint az idei hiány...

A Sales Tax teljes bevezetésével ez a 3,7% 100%-ban hozható lenne és megoldódna a költségvetés problémája. Még újabb stadionokat is lehetne építeni, minden 10K feletti településre juthatna egy-egy. :-)

Lásd még:

ÁFA csalás nagyban

A teljes EU átáll Sales Tax-re VAT-röl

Ha jobban szeretnél élni:              Nemzeti Kapitalista Párt

Szólj hozzá!

Címkék: Adórendszer

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr845531627

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása