Gazdaság - Lassulóban a kimenekülés

2013.06.04. 09:27 :: Dörnyei József

A statisztikák és a saját megfigyeléseim alapján is az látszik, hogy egyelőre lassul a kimenekülés. A kimenekült 700K dolgozó mára hiányt okozott egy sor szakmában, ami azt jelenti, hogy egy sor szakmában már könnyen el lehet helyezkedni Magyarországon.

Ahogy már korábban írtam, a tömeges kimenekülés akkor fog leállni, ha Magyarországon is el tud helyezkedni a dolgozó. A FIDESZ munkahely megszüntető programja nagyon sok munkahelyet kinyírt, de mára már több dolgozó menekült ki az országból, mint amennyi munkahelyet sikerült megszüntetnie a FIDESZ-nek a 3 éves ténykedése alatt.

A folyamat természetesen nem állt le teljesen, csak lelassult. Vannak olyan szakmák, mint pl. az építőipar, bank és pénzügyi szektor, energia szektor, IT szektor, ahol nincsen és nem is lesz új munkahely, tehát onnan továbbra is számítani kell kimenekülésre. Vannak olyan polgárok, akik szerencsét próbálnak valahol, ezek mindig is voltak, a számuk nem nagyon sok.

Szerepe van még az idénymunkának, tavasszal és nyáron sokkal több polgárt alkalmaz a gazdaság, mint a téli hónapokban.

Mindenesetre a folyamat örvendetes. Ha a FIDESZ nem nyír ki még több munkahelyet, akkor a kimenekülés normalizálódhat és ki is egyenlítődhet, ami gyakorlatilag azt jelentené, hogy megáll. Persze nagy kérdés, hogy valóban abbahagyja a FIDESZ a munkahely megszüntetési programjait. Elképzelhető, de korántsem biztos.

Szólj hozzá!

Címkék: Gazdaság Kimenekülés

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr275343156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása