Gazdaság - Esik minden

2013.03.12. 10:08 :: Dörnyei József

A forint per pillanat 304 körül van, az OTP napok óta esik.

Ahogy már korábban írtam, nagy kilengések várhatóak a forint árfolyamában. Akár erősödhetett volna, de a kormány megint elkezdte belezni a gazdaságot, emiatt gyengült.

Az OTP árfolyama sajnos erősen lefele fog most egy hosszabb ideig mutatni. Ennek az oka az új devizahiteles mentőcsomag. A bennfentesek már tudják, hogy mi lesz benne és ők már a bejelentés előtt elkezdték adni a részvényt. Azóta nyilvánosságra került, hogy lesz valami és mindenki félni kezdett, hogy ez a "valami" megint az OTP trezorjaiból fog kikerülni. A BÉT-en befektetni FIDESZ-es időkben eléggé orosz rulett feeling, ez most keményen érintette a befektetőket.

A forint árfolyama azóta gyengült, amióta megtörténtek a személycserék. A kormány költekezésbe kezdett, ami veszélyezteti a már amúgy is billegő 2013-es hiánycélt. Brüsszel nem szüntette meg a túlzott deficit eljárást, a FIDESZ valószínűleg annyit elért, hogy büntetés nem lesz a dologból, legalábbis a választásokig, most akkor lehet költekezni.

Orbán Viktor pedig személyesen felszólalt a Magyar bíróságok ellen, ami aláássa az eddig sem túl erős bizalmat a Magyar törvényes rend iránt. Ezen a 4. alaptörvény változtatás sem segít.

Az energia szolgáltató szektor tönkretétele is idegesít minden befektetőt. Energia nélkül nincsen semmi. Ahol nincsen energia, oda nem megy befektetés sem. Indiában mostanában kezdenek rájönni. Sok nagyvárosban 50%-ban nincsen áram. Az eddig virágzó és folyamatosan fejlődő városokból menekül a töke, menekül az ipar, a szolgáltatás és a lakosság is.

Lehet népszavazást tartani arról, hogy akar-e a lumpenszocialista fizetni az áramért és gázért, de értelme nincsen. Ha majd nem lesz áram és gáz, akkor ugyanaz a félidióta fog hőbörögni az utcán, amiért nincsen áram és gáz. Ugyanúgy nem lesz, mint EÜ ellátás, miután a félidióta lumpenszocialisták megszavazták, hogy ők inkább nem fizetnek az EÜ szolgáltatásért, hanem, ha megbetegszenek, akkor inkább megdöglenek...

A FIDESZ az előző ciklusban a MOL-t belezte ki. Akkor a gáz árát nem kapta meg a MOL, majdnem fejre is állt tőle.

Szólj hozzá!

Címkék: Orbán Viktor Kormány Gazdaság

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr395129229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása