Gazdaság - Erősödött a recesszió 2012-ben

2013.02.14. 12:27 :: Dörnyei József

Tavaly év végére 2,7%-os recesszióba (YTY) került az ország. A recesszió gyorsul, év közben még kevesebb volt. Az ipari termelés 7,6%-al (YTY) lett kevesebb.

Az eredmény sajnos borítékolható volt, nem lehet büntetlenül belezgetni a gazdaságot. Ahogy már korábban írtam, az idén is erős recesszió lesz, az elemzők folyamatosan rontják a számaikat, már ők is recessziót jósolnak, csak még egy enyhét, 0-1%-osat. Szvsz. örülhetünk, ha megáll 2-3%-nál, mint tavaly.

A FIDESZ őrült gazdaságpolitikájának hatásai egyre jobban jelentkeznek. Orbán Viktor példája lehet, hogy Putyin elvtárs, de Magyarországnak nincsenek említésre méltó természeti kincsei, az Orosz modell itt nem tud működni. (Ahogy a Német modell sem, mert nekünk nincsenek meg a Német gyárak sem...)

Orbán Viktor egyetlen célja az, hogy újraválasszák. Erre meg is van az esélye. Magyarország meg úton van Albánia felé életszínvonalban. Ez meg biztos.

Szólj hozzá!

Címkék: Magyarország Kormány Gazdaság

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr605080164

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása