Az elhamarkodott költségvetés ára

2012.06.29. 09:50 :: Dörnyei József

Matolcsy úgy döntött, hogy elkészíti a költségvetés már Juniusban. Komoly oka van annak, hogy a költségvetést a lehetö legkésöbb készítik el. Sok víz lefolyik a Dunán Junius és December között. A jelenlegi nemzetközi helyzet a szokottnál is kiszámíthatatlanabb. A saját emberek is állandóan kitalálgatnak dolgokat.

Most meg kell fizetni az elhamarkodott költségvetés árát. A héten összesen 440Mrd forinttal csúszott el a Budget.

A banki tranzakciós adót csökkenteni kellett azért, hogy a gazdaság életben maradjon. Így kiesett 140Mrd adóbevétel, ami már szerepelt a budget-ben.

A FIDESZ képviselöcsoport elköltött 300Mrd-t "munkahely teremtés"-re. Ennek nem keresett fedezetet, ahogy az várható volt, söt, népszerüséghajhászási okokból azt is megtiltotta Matolcsy-nak, hogy ö keressen.

Munkahely teremtés

Ezért van egy extra 440 Mrd hiány a budget-ben. Ez a GDP kb. 1,5%-a, tehát a "köbe vésett" 2,2%-os hiány most per pillanat 3,7%-os.

Ha Matolcsy nem készíti el elöre a költségvetést, akkor ezzel a 440Mrd-al lehetett volna számolni és bele lehetett volna tervezni a költségvetésbe. Most már nem lehet.

Most már csak szemfényvesztö büvész módra azzal próbálkozik Matolcsy, hogy az egyik zsebéböl a másikba rakosgatja a pénzt és reménykedik benne, hogy ez nem tünik fel senkinek. Nem jött be, azoknak, akik számítanak, feltünt.

A HírTV nézöinek valószínüleg nem tünt fel, de nem ök hitelezik Magyarországot...

Matolcsy a legkárosabb embertípust képviseli - szorgalmas és tehetségtelen...

A FIDESZ képviselöcsoport embereket ismerem, személyesen ismerek több FIDESZ-es embert. Tölük nem lehet elvárni, hogy bármilyen gazdaságpolitikát jól csináljanak. Ök egy Balatonparti lángosost sem lennének képesek "jól" elvezetni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr304618701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása