Munkahely teremtés

2012.06.27. 09:45 :: Dörnyei József

euros-loads-of-money.jpg

A FIDESZ frakció kitalálta, hogy munkahely teremtést kell végrehajtani Magyarországon. Az ötlet jó. Aztán elborzadva láttam, hogy mi az, amit terveznek. A megvalósítás rossz. Öszintén szólva az a saját véleményem, hogy ne csináljanak semmit. Azzal mindenki jobban jár...

Munkahelyeket a kormány több módon tud létrehozni.

Ehhez mindenképpen kell az újraelosztás csökkentése. Tehát csökkenteni kell a kormányzati kiadásokat. Ha ott a FIDESZ képviselöcsoport talál mondjuk 250Mrd Forintot, akkor azzal valóban fognak munkahelyeket létrehozni.

Ha a 250Mrd-al nem csinálnak semmit, akkor annyival csökken az államháztartási hiány, aminek a következtében csökken az alapkamat és mindenféle kamat szint, ami aztán munkahelyeket hoz létre. Ez lenne a legjobb módszer a munkahely teremtésre.

Ha a 250 Mrd-ot infrastruktúra projektre költik, akkor az SM rétegben csökken a munkanélküliség egy nagyon kicsit. Ez nem egy túl jó módszer, de valamennyit segít.

Ha a 250Mrd-ot valahogy szétosztogatják a vállalati szektorban, akkor nem fog csökkenni a munkanélküliség, ha nem túl bénán csinálják, akkor nullszaldó lesz, de ha elk*rják, akkor munkahelyeket szüntetnek meg.

Ellenben ha a 250Mrd-ot extra adók formájában beszedik a gazdaságból, akkor akármit csinálnak, kicsinálnak kb. 50 000 meglevö munkahelyet. Ettöl félek én. Ezzel gyakorlatilag nullázzák a jövö évi GDP növekedést.

A FIDESZ jó szocialistákból álló képviselö csoportja pénzügyi és piacgazdasági analfabétákból áll. Náluk még Matolcsy is okosabb. Nem kéne olyasmibe belekontárkodniuk, amihez lövésük sincsen...

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr214614085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása