Politika - Összeállt a Szocialista klikk

2014.01.09. 12:00 :: Dörnyei József

Megvan a nagy kiegyezés, összeállt a Szocialista klikk.

Az MSZP viszi a vezetést, Mesterházy a miniszterelnök jelölt. A DK és az Együtt kádereket ad. Bajnai és Gyurcsány háttérbe vonul, de a nevével erősíti a tábort.

A kialakult klikk nem rossz, de kevéssé jó. Mesterházy nem tűnik a választók szemében alkalmas miniszterelnök jelöltnek. Ez és az MSZP előző dupla ciklusának a teljesítménye miatt annyi az MSZP támogatottsága, amennyi.

Bajnai sok ember szerint nagyon jó miniszterelnök lenne, de jelölt sem lesz. Emiatt omlott össze az Együtt támogatottsága, hiszen az Együttben csak Bajnai az egyetlen érték, a többiekre senki sem szavazna és nem is szavaz most már, nem ugorják meg az 5%-os küszöböt sem.

Gyurcsánynak vannak hívei. A DK Gyurcsány pártja és csak a híveiből áll. Ezek a hívek azonban pontosan tudják, hogy Gyurcsány csak akkor lesz döntési helyzetben, ha a DK bekerül a parlamentbe, ezért kitartóan rá fognak szavazni. Itt nincsen Együtt effektus, ahol az Együtt elveszítette a támogatottságát Bajnai bukásával.

Nekem nem szimpatikus a szocialista klikk és örülnék, ha veszítenének a választásokon. Ha a kettő közül kell választani, akkor még mindig a FIDESZ a kisebbik rossz. Pedig a blog olvasói pontosan tudják, hogy rólam nem lehet elmondani, hogy nagy FIDESZ fan lennék.

Mindenesetre a Szocialista klikk tehet még egy lépést a jobb eredmények felé.

A kettő kisebb párt vezetőjének már most egyértelmű feladatot kell adni a leendő kormányban, ez mozgósítaná a szavazóikat a szavazásra. Mesterházy lesz a miniszterelnök. Bajnai lehetne például a NGM miniszter - ezzel sok embert meg lehetne győzni, hogy legalább a gazdaság rendben lenne a klikk győzelme esetén. Gyurcsány pedig megkaphatna már előre valamit, amire alkalmas. Nagy kérdés, hogy ez mi lenne, mert szvsz. ilyen minisztérium nincsen, de azért próbálkozni kellene. Lehetne elvileg Sport miniszter újra, de ez nem segítene a kampányban. Mindenesetre ha valaki kitalál valamit, amire Gyurcsány alkalmas lehet, akkor azt érdemes lenne bedobni a híveinek.

A Status Quo mindenesetre változatlan, a 2014-es választás egyelőre biztos FIDESZ sikert jelez előre.

7 komment · 2 trackback

Címkék: Politika Választások

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr715748619

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Kár, hogy így alakult, de... 2014.01.10. 12:49:28

Hazudnék, ha azt mondanám, hogy pontosan ezt vártam. A fenéket. Nem úgy képzeltem el a mostani választást 1-2 évvel ezelőtt, hogy az MSZP miniszterelnök-jelöltjére kell szavaznom, és egy olyan listára, amely akár Gyurcsányt is magába foglalhatja, ha me...

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.01.09. 12:39:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vadkelet 2014.01.09. 16:23:04

Gyurcsany mint belugyminiszter? Tomegtunteteseket nagyon jol kezeli :) Amilyen legendat epitett a baloldal maganak 2006-rol (lasd Debreceni konyve pl) meg akar szavazatot is hozhat. Mert o leszamolt a tuntetokkel nem felt gumilovedeket hasznalni s o aztan 2 het alatt "tenyleg" hazakuldene a jobbikot meg a gardat (nem nem vagyok balos nyugi :D ).

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2014.01.09. 16:32:33

@vadkelet:
Ez nem egy rossz javaslat. Végülis sikeresen leverte a tüntetőket...

Robur 2014.01.09. 17:17:29

"Nekem nem szimpatikus a szocialista klikk és örülnék, ha veszítenének a választásokon. Ha a kettő közül kell választani, akkor még mindig a FIDESZ a kisebbik rossz."

Szerintem nincs igazad. Nem hittem volna, hogy Gyurcsány országlása után olyat mondok, hogy
inkább az MSZP de jelenleg kénytelen vagyok. Ha az ország nem tér vissza rövid időn belül legalább arra az útra amin 2010 előtt volt(És itt nem
az eszetlen osztogatásra gondolok), hogy hagyják a gazdaságot a maga útján menni vissza csinálni az eszetlen államosítást stb.. Akkor olyan rövid időn belül falnak megyünk, hogy ihaj.

bankvezér 2014.01.09. 18:25:08

"Mindenesetre ha valaki kitalál valamit, amire Gyurcsány alkalmas lehet, akkor azt érdemes lenne bedobni a híveinek."

Én ugyan egyáltalán nem vagyok a híve, de javaslom például elkúrás-ügyi miniszternek. :))

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2014.01.10. 21:46:07

@Robur:
Sajnos nem értek egyet veled. Az MSZP szó szerint csődbe vitte az országot az előző ciklusban, most is azt tervezi.

A FIDESZ bűn rossz, de az MSZP még náluk is sokkal rosszabb.

Ami szomorú az az, hogy nincsen más alternatíva. Értelmes ember nem megy el szavazni 2014-ben...

floborm 2014.01.10. 23:45:41

"Végülis sikeresen leverte a tüntetőket..."

Gyönyörű felelet, nemesi felelet, Európai Értelemben Vett Demokrata felelet.

Robur 2014.01.11. 14:43:04

@Dörnyei József:
El nem tudom képzelni, hogy még egyszer ilyen osztogatásba kezdjenek, egyszerűen nem lehetnek ilyen hülyék.
süti beállítások módosítása