Egészségügy - Bezár a Telki kórház

2013.06.26. 16:14 :: Dörnyei József

Bezár a Telki kórház. Élt 15 évet. A tulajdonos szerint a 15 év alatt legtöbbször veszteséges volt.

Magyarországon volt egy magánkórház, de sajnos nem volt hozzá egészségügyi biztosítás. Ez azt jelentette, hogy a betegeknek a saját pénztárcájukból kellett kifizetni az egészségügyi ellátás költségeit.

Ezt csak a leggazdagabbak engedhetik meg maguknak, tényleg csak a felső 1%. EÜ biztosítás nélkül még a felsö középosztály sem tudja kifizetni a műtétek árát, amiknek a költsége 1M-nál kezdődik, de könnyen 10M-ba is kerülhet.

Magyarországon még mindig az állami EÜ biztosításra szorul rá a lakosság 99%-a és ez a belátható jövőben így is marad.

A Telki kórháznak nyilván nem tett jót az utóbbi 3 év FIDESZ-es gazdasági tisztogatása sem, hiszen a kimenekült polgárok között nagyon sok egykori ügyfél volt.

A jelenlegi változások is a folyamatos államosítás fele mutatnak, tehát a tulajdonosnak egyértelmű jelzés érkezett, hogy ideje menni.

A Telki kórház elvesztését megérzik a betegek, a Telki lakosok és persze az összes dolgozó.

Sajnálom a kórház elvesztését, de sajnos nagy meglepetésként nem ért a dolog. Magyarország nem afelé halad, ahol egy magánkórház egyáltalán létezhet.

3 komment

Címkék: EÜ rendszer

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr765379225

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Clear-water 2013.06.27. 08:30:53

Óriás léptekkel vissza a 60-as évekbe. Tudom izzadságszagú a mondat, de ez az igazság. Magyarországon most épeszű ember nem indít vállalkozást, akinek meg van, megpróbál a lehető legkisebb veszteséggel szabadulni tőle. Mit 60-as, ez a 40-es évek vége újrajátszva.

Clear-water 2013.06.27. 08:33:37

1949-ben megalakult a helyi TSZ. Nagyszüleim fedező lovát 10000 Ft-ért vette meg az állam. Ennyi pénz nem is volt az egész TSZ-ben. Másnap!!!! nagyszüleimet 10000 Ft-ra büntették, mert az udvaron ugatott a kutya.
Miért jut ez ennek kapcsán eszembe?

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2013.06.27. 12:33:44

@Clear-water:
Én is pont ezt látom.
A kommunista módszerek visszajöttek. Nem meglepö az országot vezetö kommunista "szakemberek"-t ismerve...
süti beállítások módosítása