Gazdaság - Indul az E-Útdíj rendszer

2013.06.25. 10:24 :: Dörnyei József

Minden pesszimizmus ellenére Július elsejétől indul az E-Útdíj rendszer.

Az E-Útdíj egy igazi Mekk Mester projektként kezdte. Későn határozták el, hogy egyáltalán akarják. Utána pár napos határidőre kértek ajánlatot, amit egy ekkora projekten lehetetlen teljesíteni. Majd egy balfasz cég ajánlatát fogadták el, aki nem tudott teljesíteni. A balfasz céggel meglepően türelmesek voltak.

Aztán a balfasz cég bedobta a törölközőt és akkor már szinte semmi idő nem volt hátra a teljesítésre.

Ekkor néztek először körül, hogy vajon van-e valaki, aki tényleg le tudná szállítani a rendszert...

Nagy szerencséjükre flotta követés már nagyon régen van Magyarországon, a technológiát könnyen lehetett módosítani.

A sztori tökéletesen példázza, hogy miért nem szabad semmit az államra bízni. Meg lehet választani idiótákat a hatalomba, de attól még idióták maradnak. Egy építőipari segédmunkás nem fog tudni beszerezni sem egy ilyen bonyolultságú projektet. Ez nem egy kiló kenyér, amit meg lehet venni a sarki péknél.

Az államnak őrült szerencséje volt, hogy volt a gazdaságban egy cég, aki tudott szállítani. Mert ez csak a szerencsén múlott. Az imp, aki az egészet intézte, elkúrta. Személyesen Orbán Viktornak kellett intéznie az ügyet, mert a imp-jei nem voltak erre képesek. De elég nagy gáz, ha az országban minden vezetői munkát személyesen Orbán Viktornak kell elvégeznie, mert erre kapacitás hiány miatt egészen biztosan nem képes.

Sajnos az utóbbi időben minden így működik Magyarországon. Egyre nagyobb az állam, egyre több minden nem működik vagy iszonyat drágán.

Az E-Útdíj első körben természetesen kicsit fapados lesz, de szerencsére ezt nyugodtan megengedheti magának, mert állami monopólium. Csak forinttal lehet fizetni, csak limitált fizetési módon és csak pár helyen. De ez nem baj, aki nem fizet díjat, az majd fizet büntetést. Az mindig sokkal nagyobb business. :-)

Szólj hozzá!

Címkék: Gazdaság Közlekedés Költségvetés

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr835377053

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása