Magyarország - Saját repülőgépet kap a kormány

2013.06.18. 15:48 :: Dörnyei József

Orbán Viktor saját repülőgépet vásárol magának/a kormánynak. Egyelőre nem tudni, hogy mekkora és mibe fáj, de következtetéseket le lehet a lépésből vonni.

A saját kormánygép egy nagyon helyes lépés. Sokkal olcsóbb, mint a kereskedelmi járatok igénybevétele, ahol az utolsó pillanatban vásárolt jegyek aranyáron vannak.

Nem véletlen, hogy a nagy cégek vezérkarának is van saját privát jetjük. Ott sem elsősorban a kényelmet szolgálják, hanem komoly költséget takarítanak meg vele.

A sajtóban felreppent nem kormánycélú felhasználása is, de ezeket nyugodtan el lehet hessegetni. Nem ezzel fog az olimpiai csapat kirepülni és a katonákat sem ezzel fogják a frontra küldeni.

Egy ilyen repülő feladata a kormány tagjainak, valamint baráti újságírók utaztatása, ennyi.

A megtakarítás mértéke azonban maximum 1 milliárd/év nagyságrend, inkább kevesebb, ezért gazdasági jelentősége a dolognak nincsen.

A lépés politikai szempontból sokkal érdekesebb, mert erős ellenszenvet fog kiváltani az erősen szocialista Magyarországon. Az egyszeri emberek nem tudják felfogni, hogy a lépés kiadáscsökkentést jelent, egy ilyen lépés mindenképpen felháborodással és szavazóvesztéssel jár.

Választási évben csak az lép meg ilyet, aki teljesen biztos az eredményben. Akár abban, hogy győz, akár abban, hogy veszít. A lépés jellegéből adódóan inkább arra lehet következtetni, hogy Orbán Viktor teljesen biztos abban, hogy megnyeri a 2014-es választást.

Szólj hozzá!

Címkék: Orbán Viktor Magyarország Kormány Választások

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr515367454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása