Magyarország - Kiválóan kezelte a kormány az árvizet

2013.06.13. 15:30 :: Dörnyei József

Magyarország és különösen Orbán Viktor kitűnőre vizsgázott árvíz kezelésből. Az eddigi legnagyobb árvizet vezették át úgy az országon, hogy nem keletkezett komoly kár sehol sem.

Nem halt meg senki, nem került víz alá mennyiségben ingatlan, nem keletkeztek nagy károk sehol sem.

A semleges szemlélőnek is feltűnt, hogy Orbán Viktornak bizony vannak kvalitásai. Kiválóan le tud kezelni valamit, amit lát. Ilyen például az árvíz. Megelőlegezem neki, hogy kiváló taktikus lenne egy háborúban is. Olyasmi, mint Rommel vagy Napóleon.

Magyarországon a kormányváltás után is lehetne ilyen feladatokra használni a képességeit, pl. lehetne a rendkívüli ügyek minisztere, mindenki jól járna vele.

Ha ilyen jó taktikus, akkor mégis miért esik össze Magyarország gazdasága?

Orbán Viktor egy csapnivaló stratéga. A stratéga feladata az, hogy megszervezze, megtervezze és végre is hajtsa azt, hogy mi, mikor és hol álljon rendelkezésre, mi, mikor és hol kerüljön bevetésre.

Rommel egy remek taktikus volt, de a felettese egy csapnivaló stratéga. Nem foglalta el Máltát, ezért Rommel soha  nem kapta meg azt az utánpótlást, amire szüksége volt. Emiatt aztán el is veszítette a háborút.

Egy jó stratéga elfoglalta volna Máltát és Gibraltárt, elvágta volna az angol utánpótlást Egyiptom felé és ezzel el is foglalta Észak Afrikát.

Magyarországra visszatérve, Orbán Viktor hiába jó taktikus, de a gazdasághoz kukorék. Nem ért a stratégiához, nem tudja az erőforrásokat megtermelni. Elrabolni tudja csak őket, de ugye az nem tart örökké.

Magyarország szerencsétlensége az, hogy Orbán Viktor képes hatalomra kerülni, mert kiváló taktikus, de nem képes jól kormányozni, mert csapnivaló stratéga. Hát, ez van...

5 komment

Címkék: Orbán Viktor Magyarország

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr885359684

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fudosin 2013.06.13. 16:11:29

Szerintem Viktornak egyszerűen ellenségre van szüksége, aki ellen küzdhet - legyen az egy kormány vagy épp a természet. Ilyenkor érzi magát vezetőnek és tudja, hogy mit kell tennie. Ha nincs ellenség, akkor kreál magának (EU, alkotmánybíróság...), de itt már azért döcög egy kicsit a dolog - maga se hiszi el teljesen, és így az őt követők se.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2013.06.13. 16:25:23

@fudosin:
Pontosan így van. Egy taktikus mi a l*faszt csináljon feladat nélkül?
Generál magának feladatot azzal, hogy ellenségeket gyárt le. Az árvíz arra volt jó, hogy addig megvolt az ellenség, amíg tartott...

Stratégának sajnos teljesen alkalmatlan, békeidöben haszontalannak érzi magát, mert az is.

Clear-water 2013.06.14. 10:12:51

POntosan.

Egy jó stratéga megelőz. Már védekezni sem kellett volna. De hát egy politikusnak szüksége van megoldható problémákra. Az árvíz pedig ebben megbízható partner. Előre látható, számítható a magassága, és szerencsére úgy látszik a vízügyi szakembereket nem érte el a tisztogatási hullám. Örüljünk neki.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2013.06.14. 12:32:39

@Clear-water:
A modern gátrendszer kiépítését azért meg kell vizsgálni költségoldalról is. Nem tudom, hogy melyik az olcsóbb, kiépíteni a modern gátakat vagy x évente mozgósítani az árvíz kezelésére.

Az azért látszik, hogy a modernizálás elkezdödött, Szentendrén már modern, vízzárófalas + mobilgátas gátat építettek egy szakaszon.

Az indok nem az árvízvédelem volt, hanem a kilátás, de a jó döntésnél nem kell azt nézni, hogy végülis miért és hogyan született meg. Örülni kell neki, nem sok jó döntés születik Magyarországon. :-)

sokasebi · http://pacifictime.blog.hu/ 2013.06.17. 11:43:28

"Az árvíz – hangozzon bármilyen cinikusan is – a politikai vezetők kedvenc terepe. Van ugyanis egy nagyon jó tulajdonsága: szemben más politikai és gazdasági válságokkal, viszonylag hamar, tulajdonképpen magától elmúlik. Nem azt állítom, hogy kockázatok nélküli a beleállás egy politikus számára az árvízi védekezésbe, de az biztos, hogy szemben a gazdasági válsággal vagy egy akut társadalmi problémával, itt viszonylag gyorsan lesz eredmény: az ár ugyanis levonul. Nem Orbán Viktor az első politikus a világpolitikában, aki tudta, tudja ezt: sokan emlékezhetnek még Gerhard Schröder gumicsizmás képeire 2002-ből, hogy szándékosan egy baloldali politikust hozzak példaként. "

torokgaborelemez.blog.hu/2013/06/11/493_csapbol_is
süti beállítások módosítása