Gazdaság - Enyhült a recesszió

2013.05.15. 11:43 :: Dörnyei József

Az 2012/04 negyedév 2,7%-os visszaeséséhez képest enyhült a recesszió, a 2013/01 negyedévben már csak 0,9%-os lett. Ez jobb, mint ez elemzők becslése, ami 1,3% volt.

Részletes adatok még nincsenek, a KSH annyit közölt, hogy a mezőgazdasági termelés és az építőipar nőtt, az ipar viszont csökkent.

A folyamat pozitív, de én nem látom, hogy miért kerülne ki teljesen a recesszióból a Magyar gazdaság, amit a kormány vár.

Ehhez jelentősen növelni kellene a Magyarországi beruházások biztonságát és sajnos ennek pont az ellentéte zajlik.

Az alacsony kamatszint mindenesetre magától is növelheti a gazdaságot, ahogy egyre több lakossági és céges bevétel kerül elköltésre hitel és kamat visszafizetés helyett.

A kép tehát eléggé kevert, ahogy az utóbbi időkben megszoktattuk, reméljük azért közösen, hogy kikecmereg Magyarország a recesszióból, ez mindenki érdeke.

Szólj hozzá!

Címkék: Magyarország Kormány Gazdaság Költségvetés

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr335301323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása