Gazdaság - Mibe érdemes gondolkodni Magyarországon?

2013.05.03. 09:06 :: Dörnyei József

A föld, majd a trafikügy egyértelművé tette, hogy azonnal ki kell szállni a helyi szolgáltatásokból, mielőtt még FIDESZítenék. De akkor mihez kezdjen egy nem FIDESZes polgár?

A megoldás az export. Olyan üzletet kell folytatni, ami exportál valamit. Lehet ez szolgáltatás vagy termék, a lényeg, hogy ne kerülhessen be a FIDESZ célkeresztjébe.

Az export tevékenység felett nem lesz soha FIDESZ uralom, mert a piac ilyenkor külföldön van. A szolgáltatást máról holnapra, a gyártást pedig pár hét alatt lehetséges kimenekíteni az országból, ezért igen nagy biztonságban van a FIDESZítés elöl.

Ha valaki nem tud nagyot beruházni, mert pl. egy élelmiszerboltja vagy vendéglője van, akkor sincsen nagy baj, mert csak annyit kell tennie, hogy felkészül rá, hogy át kell helyeznie a tevékenységet külföldre. Például egy Magyar étterem megél a határ másik oldalán is. Nem kell feladni a megélhetést biztosító vállalkozást, csak át kell telepíteni egy olyan országba, ahol nincsen FIDESZ.

A másik út persze a FIDESZ párttagkönyv kiváltása és a reménykedés abban, hogy sikerül annyi kapcsolatot beszerezni, ami elég lesz majd a FIDESZítésnél ahhoz, hogy kapjon élelmiszerbolt v. vendéglő licenszt.

Amit semmiképpen nem szabad az egy beruházás bármilyen hazai szolgáltatásba. Nem lehet tudni, hogy melyik terület lesz a következő és akit FIDESZítenek, annak úszott mindene.

Szólj hozzá!

Címkék: FIDESZ Gazdaság

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr135263413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása