Ingatlan kiadás - Előrefizető áram és gázóra előnyei

2013.01.27. 18:14 :: Dörnyei József

Az előre fizető áram és gázóra azt jelenti, hogy a bérlőnek kell folyamatosan megvásárolnia az áramot és gázt, majd a kapott kód segítségével feltöltenie a mérőbe. Amint ez megtörtént, vételezhet a szolgáltatásból, de addig nem.

A rezsi költség egy modern, saját fűtéssel rendelkező lakásnál 80%-ban áram és gázdíjból áll. A maradék a közös költség és a vízdíj, ami egy kisebb összeg.

Ha előre fizetős mérőt szereltetünk fel, akkor elkerülhető az elszámolási vita a bérlőnkkel, valamint a nem fizetés is. A bérlő nem tud nem fizetni, mert akkor azonnal nem lesz árama/gáza.

A másik, hatalmas előny az, hogy az adózásnál nem lehet elszámolni a rezsi díjakat. Tehát hagyományos mérőnél át kellene íratni a bérlő nevére az órákat vagy fizetni az adót (20 v. 35%) a rezsi után is.

Ha azonban ilyen előre fizetős mérőket telepítünk a lakásba, akkor a vételezett áram/gáz árát mi soha nem kapjuk meg, ergó adót sem kell fizetni érte. Valamint át sem kell íratni a bérlő nevére.

Ami után ezentúl is dupla adót kell fizetni, az a közös költség és a vízdíj. Még egy ok arra, hogy soha ne vásároljunk befektetésként magas közös költséggel rendelkező lakást...

Ezek az órák nem érhetőek el az ország minden területén, de a szerencsések, akik jó helyen vették a kiadandó lakást, elérhetik őket. Az áram 25K, a gáz kb.50K +Áfa + egyéb költség. 1 év alatt bejön az ára...

Szólj hozzá!

Címkék: NAV Energia Adórendszer

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr445046845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása