Világ - Miért fejleszt mindenki (aki teheti) atomfegyvert?

2013.01.25. 11:40 :: Dörnyei József

Észak-Korea sikeresen kifejlesztette az atombombát és a hozzá szükséges célba juttató berendezést, a nagy hatótávolságú rakéta rendszert. Irán is közel áll hozzá. Ezen kívül rengeteg kisebb ország is futtat hasonló programot.

Általában ha nagyon sokan hasonlóan viselkednek, akkor annak a viselkedésnek komoly oka van.

A "más" államok a US miatt fejlesztenek atomfegyvereket. Ha az amerikai elnök bal lábbal kel fel, gazdasági válság van vagy egy újságíró kitalál valami történetet vegyi fegyverekről, akkor a US hajlamos porrá bombázni egy országot.

Az országnak nem kell feltétlenül "gonosz"-nak lennie, ezt elintézi a US propaganda. Például lehoznak egy sztorit, amiben leírják, hogy az adott országban kivégeztek egy rendszer ellenséget - a valóság meg az volt, hogy az illető felrobbantott egy buszt, tele iskolás gyerekekkel...

A világban létezik egy "Bully", aki időként lelő egy országot, ami nem szimpatikus neki.

Ilyen környezetben nem csoda, hogy az, aki teheti, vagy csatlakozik a "Bully" táborába, vagy kifejleszt egy antibully fegyvert, amivel távol tudja tartani a Bully-t.

Jelenleg egyetlen ilyen fegyver van, ez az atombomba + egy olyan rakéta, amivel el lehet találni a US-t.

Észak-Korea az első olyan ország, ami teljes biztonságban van a US-től. Mert katonailag megtámadhatatlan. A rakétáit el tudja dugni, ez még egy olyan kis országban is gyerekjáték, mint Izrael. Ha bármilyen támadás érné, akkor egyszerűen válaszcsapást indít és lepucolja a támadót a térképről.

Nem az egyetlen ország, egyre több ország próbálja elérni ezt a státuszt, Irán lesz a következő.

Az atomfegyverek kifejlesztése extrém sok pénzbe kerül, ezért senki sem teszi meg csak úgy. A US utóbbi évtizedekben alkalmazott agresszív külpolitikája és háborúi kényszerítették bele ebbe a fenyegetett államokat.

Szólj hozzá!

Címkék: Világ

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr295042850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása