Róna Péter hátat fordít Magyarországnak

2012.11.27. 18:16 :: Dörnyei József

Róna Péter hátat fordít Magyarországnak. Elsősorban a deviza hitelezés miatt.

Nem tudtam, hogy rajtam és Csányi Sándoron kívül más is időben felismerte a deviza hitelezés nevű őrület nemzetvesztő hibáját, de ezek szerint volt még pár épeszű ember. Sajnos még most is kisebbségben vagyunk...

A devizahitelezésről már rengeteg bejegyzést írtam. A pár millió tönkretett élet még a mai napig nem győzte meg a szakemberek többségét, a többség még mindig a devizahitelezés mellett van.

Szerintem ahhoz, hogy valaki lássa a devizahitelezésben létező kockázatot, éveket kell egy fejlett országban, pl. az USA-ban lehúzni. Vagy extrém intelligensnek kell lenni. Mivel a hazai gazdasági szakemberek többsége egyik tulajdonsággal sem rendelkezik, ezért sajnos nem meglepő az, hogy a többség a mai napig nem látja, be, hogy a devizahitelezést tiltani kell.

Ha a cikk igaz, akkor Oszkó Péter és Bajnai Gordon is azok között van, akik szerint a deviza hitel engedélyezhető Magyarországon. Ha tényleg így lenne, akkor ők nem alkalmasak Magyarország vezetésére. Közleményt kell kiadniuk, hogy az állítás nem igaz, ők nem támogatják a deviza hitelezés újbóli engedélyezését. Ez a közlemény fontos. A mai Magyar gazdasági helyzetért a FIDESZ egyértelmű elkúrásai mellett a deviza hitelezés felelős.

A deviza hitelezés vállalhatatlan még akkor is, ha Bajnai Gordon nem merte azonnal betiltani, ahogy hatalomra került.

Ha valaki először ráver a kalapáccsal a saját tökére, az nem túl intelligens, de nevezzük tapasztalat szerzésnek. Ha másodszor is megteszi, akkor az már nem tapasztalat szerzés, hanem az illető hülyeségi bizonyítványa.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr14930238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

--cs-- 2012.11.28. 16:11:57

Amikor eredetileg olvastam a belinkelt cikket, nekem is ugyanez a rész okozott negatív meglepetést. Örülök, hogy másnak is ugyanaz szúrt szemet. Nem gondoltam volna, hogy az Oszkó-Bajnai páros jelenleg ilyen szinten kiáll a devizahitelezés mellett. Ráadásul egészen hitelesnek tűnik a levél.
Azt azért hozzá kell tennem, hogy szerintem Bajnaiék devizahitel szabályozása azért már egészen korrekt mederbe terelte a hitelnyújtást. Esetenként megfontolandó lehetett volna ilyen hitelek felvétele, amennyiben azt a kockázatokat értő és azt vállalni tudó ember kéri. Itt elsősorban az EUR hitelekre, nem pedig a CHF-re gondolok.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2012.11.28. 16:47:27

@--cs--: Igen, elég hiteles és ezért kell Bajnainak cáfolnia. A hallgatás beleegyezés...

A deviza hitelezést Magyarországon a lakosságnak úgy általában tiltani kell.
Ha valakinek van deviza jövedelme, akkor vegye fel a hitelét abban az országban, ahol dolgozik...
süti beállítások módosítása