Igazságszolgáltatás - Halálbüntetés - lehetséges?

2012.11.12. 23:10 :: Dörnyei József

A rövid válasz - igen. A hosszú válasz - az Orbán kormány ideje alatt biztosan nem. A halálbüntetést vissza lehetne állítani.

Technikailag így kellene lebonyolítani:

1. Egy olyan pártnak kell bejutnia a kormányba, ami támogatja a halálbüntetést. Ez feltétel.

2. Népszavazást kell kiírni róla. Ez nem szólhat magáról a halálbüntetésről, hanem egy felszólításról a kormány felé, hogy tegyen meg mindent a halálbüntetés visszaállítása érdekében. Közvetlenül nem lehet visszaállítani a halálbüntetést, mert ellenkezik a jelenlegi nemzetközi megállapodásokkal, szerződésekkel.

3. A kormánynak - az eredményes népszavazás után - meg kell változtatnia a korlátozó nemzetközi megállapodásokat és szerződéseket, egyesekből teljesen ki kell lépnie. Az EU tagság nem tartozik ide, mert az alapszerződés lehetőséget biztosít a halálbüntetésre.

4. Amint a kormány minden nemzetközi megállapodást és szerződést módosított, be lehet vezetni újra a halálbüntetést.

A folyamat hosszú és nem könnyű. Az EU egyes országainak nem fog tetszeni, Nem az összesnek, hanem csak néhánynak, ezért az EU-val meg tud állapodni a kormány, ez teljesen biztos.

A többi ország igazából nem számít. Az EU-n kívüli világban vagy már most is van halálbüntetés vagy most állítják vissza, pl. Törökországban most kezdenek neki a folyamatnak.

Jelenleg az Orbán kormánynak zéró nemzetközi súlya van. Ő nem kapná meg az EU beleegyezését, csak azért, mert az EU nem szereti az Orbán kormányt.

Ezt OV is pontosan tudja, ezért, teljesen függetlenül attól, hogy kell-e halálbüntetés Magyarországra vagy neki személyesen mi a véleménye róla, egészen biztosan nem fogja bevezetni a halálbüntetést.

Halálbüntetésre minden országban szükség van, még az olyan, nagyon fejlett, működő szocializmussal rendelkező országokban is, mint pl. Norvégia. Szörnyetegek születnek mindenhova, a szörnyetegeket ki kell végezni.

Minden országban el kell döntenie ezt a kérdést. Demokráciában népszavazással. Bármilyen más döntés nem demokratikus döntés. Ha a nép döntött ebben az alapvető kérdésben, akkor a nép vezetőinek ezt a döntést végre kell hajtaniuk. Ha tetszik ez nekik, ha nem. A nép vezetőit a nép választja és nem azért, hogy kiskirályként uralkodjanak, hanem azért, hogy a nép akaratát hajtsák végre.

Például én személy szerint halálbüntetés párti vagyok. De ha a Magyar nép úgy döntene, hogy ne legyen halálbüntetés, akkor morogva ugyan, de belátnám, hogy a többség akaratának kell érvényesülnie.

Ugyanezt elvárom minden más polgártársamtól is...

Nem várható ebben a ciklusban népszavazás a témáról, de 10 éven belül lesz Magyarországon halálbüntetés, ebben biztos vagyok.

3 komment

Címkék: Igazságszolgáltatás

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr464904329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gombosg 2012.11.13. 09:16:51

"Halálbüntetésre minden országban szükség van, még az olyan, nagyon fejlett, működő szocializmussal rendelkező országokban is, mint pl. Norvégia. Szörnyetegek születnek mindenhova, a szörnyetegeket ki kell végezni."

Ezt nem kellett volna leírni.

Kálovics Tibor 2014.09.25. 03:23:08

Én úgy gondolom, hogy Ne legyen halálbüntetés ebben az országban, mivel az ember ilyen szinten ítélkezhet a másik felett. Véleményem szerint nem lehet ember ölni sem a törtvény, sem pedig az Isten nevében, mivel a gyilkosság ugyanúgy bűn, akár van rá felhatalmazása a végrehajtónak, akár nincs.
Hogy akkor mi lehet a megoldás? Az önfenntartó börtönök, amelyeket a Jobbik javasolt.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2014.09.25. 08:32:18

@Bruce94:
Azért van szükség népszavazásra a kérdésbe, hogy megtudjuk, a többség a te nézőpontodon van-e vagy nem.

A demokrácia így működik...
süti beállítások módosítása