MNB - Kezd erösödni a bizalom Magyarország felé (2012.10.16.)

2012.10.16. 12:55 :: Dörnyei József

A mai aukción a 3 hónapos államkötvények 6,12%-os átlag hozamon keltek el. Ez jóval alacsonyabb a múlt heti átlaghozamnál és az alapkamatnál is, ami most 6,5%. A Magyar csödkockázat (5 éves) 269 pontra csökkent az év eleji 700-800 pontos szintröl, illetve a múlt heti 300 feletti szintekröl. Ez hatalmas javulást jelent.

A számok azt bizonyítják, hogy helyreállt a bizalom a Magyar gazdaság felé. Ennek sok oka van, a legfontosabb az, hogy az EU zóna országai beelöztek minket a szakadék felé száguldásban. A második fontos ok, az, hogy szabadságharcos kormányunk elkezdte abbahagyni az unortodox gazdaságpolitikát és visszatért a normális gazdaságpolitika biztosabb útjára.

Az MNB nagy teret kapott a kamatvágásra, most már teljes nyugalommal vághat 6%-ig, de szvsz. mehet lejjebb is.

A kamatvágás erösítené a gazdaságot, amiröl mostanában Simor András is beszélt, igaz, ö a kormányon kér számon intézkedéseket, de az MNB-nek is van lehetösége a gazdaságot turbózni, ezzel élhetne...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr314851796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása