MNB - Csökken a kincstárjegyek hozama

2012.09.27. 15:06 :: Dörnyei József

Az MBN csökkentette az alapkamatot 6,5%-ra. A kincstárjegyek hozama szépen megy lefelé, jelentös forint gyengülés nélkül.

Ahogy azt vártam, az MNB alapkamat csökkentésének csak pozitív hatásai lettek. A forint árfolyama jelentösen nem mozgott el, lassan araszol a 300 felé, amire a költségvetés készült és ami az ideális lenne a jelen gazdasági helyzetben. De egyenlöre az erös oldalon van és én nem hiszem, hogy látunk 300-as árfolyamot a közeljövöben, inkább lassan visszaerösödik a forint.

A kincstárjegyek hozama 6,5% körülire csökkent, hüen követve az alapkamatot. Mivel mindenki további vágásokat vár, ezért messze túljegyezték a tervezett mennyiséget.

A hozamszint csökkenése elkezdi csökkenteni a költségvetés kamatkiadásait és a lakossági és vállalati kölcsönök kamatát is, ezzel szépen, lassan beindítva a gazdaságot.

Reméljük, kormányunk sem követ el semmi butaságot és akkor kifelé mászhatunk a gödörböl.

Ahogy már írtam, minden szakértö és a gazdaság úgy általában nagyra értékelné, ha a munkahely veszejtö programot a kormány jegelné és nem ölne bele 300Mrd-ot. Tudom, hogy PR szempontok is vannak a világon, de per pillanat többet nyerne a kormány azzal, ha beindulna a gazdaság és fekete szám lenne a GDP változás, nem piros...

MNB - 6,5%-on az alapkamat

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr14806481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása