EU felzárkóztatási támogatások - helyesen

2012.07.17. 13:24 :: Dörnyei József

Az EU felzárkóztatási támogatást ad a szegényebb tagországoknak. Ennek a módszere EU által támogatott projektek részleges finanszírozása. A projekteknek van egy önrésze, valamint az egész projektet a kivitelezés során meg kell finanszírozni. Az egész módszer rossz, nem hatékony, károkat okoz a támogatott országokban, korrupció veszélyes. Szokásos EU dolog, eleve nem volt jól átgondolva és a hibákat sem javították ki.

Az EU-nak nem feladata egy falu Kossuth utcája járdájának a megépítése. Az EU felzárkóztatási támogatásokat csak "nagy" projektekre szabadna adni, mint pl. a 4-es metró.

A projektek lebonyolítását nem szabadna az adott tagállamra bízni. A helyes hozzáállás az, hogy a tagállam előkészíti a projektet, pl. kisajátítja a területet, megtervezteti és engedélyezteti az építményt, majd átadja az EU-nak, hogy építtesse fel.

Az EU minden régióban létesít egy projekt irodát, aminek feladata a projektek managelése. A projekt során természetesen együttműködik a tagállammal, pl. engedélyeztetés, változások kezelése, stb.

A projekteket teljes mértékben az EU finanszírozza, nincsen önrész.

Ebben a struktúrában valószínűtlen a korrupció, ha mégis előfordul, az az EU sara, mert csak az ő projekt irodáiban kerülhet sor rá.

A tagországoknak marginális költség lenne a projektek előkészítése, nem fordulhatna elő, hogy finanszírozási problémák miatt nem kerül megvalósításra valami. A tagországok évekre előre előkészíthetnének sok projektet, amik az EU keret alapján előre tervezhetően lennének megvalósítva.

A projekt során már az EU finanszírozna, emiatt nem kerülne csődközelbe sok önkormányzat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr824662035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása