Parlagfü - avagy a hülyeségnek nincsenek határai

2012.06.15. 10:38 :: Dörnyei József

Még a Gyurcsán kormány idején hozták meg az elsö parlagfü ellenes törvényeket. A törvényben leírták azt, hogy a parlagfü nemzetellenes, ezért írtani kell. Aki nem írtja, azt büntetni kell. A törvényben az is benne volt, hogy 2 év múlva a parlagfünek el kell tünnie Magyarországról.

Ma Magyarországon jóval több parlagfü van, mint anno. A parlagfü nem tartotta be a Magyar törvényeket és csak nö tovább. Pedig írtja mindenki. Aki nem írtja, ahelyett az önkormányzat írtja ki. Mégis csak egyre több és több van.

A saját megfigyelésem az, hogy nem feltétlenül a parlagfü a nyerö. A kertemben a frissen legyalult részeken remekül lehet látni, hogy a parlagfü az elsö 1-2 évben még van, aztán jön nagyobb gaz és kiszorítja.

A parlagfü nevében is benne van, hogy olyan helyen él meg, amit rendszeresen kaszálnak, majd parlagon hagynak.

Szerintem pont a kaszálással terjed a parlagfü. Azért van olyan sok belöle, mert nem lehet csak a parlagfüvet kaszálni. Pont a "parlag"-ot teremtjük meg vele, amiben a legjobban nö a parlagfü.

Megint egy tipikus oltári elk*rás. Jószándékú, de félkegyelmü egyedek, a "vízfej" hozott egy törvényt, amivel sikerült az elképzelt végeredménynek pont az ellenkezöjét elérni. Ez sajnos eléggé jellemzö a Magyar szürke(marha) állományra, ami a világon a legokosabbnak képzeli magát, pedig Európában alig-alig találni nagyobb idiótákat. Egészen Görögországik kell ugyanis menni, az Albánok okosabbak...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr734589864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása