Közlekedés - Megvan az M0 folytatásának a tervezete

2013.11.21. 12:19 :: Dörnyei József

Elkészült az M0 Észak-Budai szakaszának a tervezete. Az új szakasz a 10-es utat köti majd össze a 11-es úttal.

A tervezet letölthető innen.

A tervezet kifejezetten jóra sikerült.

A Megyeri hídról Buda felé lehajtva egy erős balkanyarral a hegy felé veszi az útját. A körforgalomba nem megy bele, az marad, ahogy most van. A 11-es út felett halad át. A hegynél bemegy az alagútba, ahonnan a következő csomópontig nem is jön ki.

Ezen a csomóponton nem növekszik jelentősen a zajszint.

A föld alól az Ürömi csomópontnál jön ki. A csomópont a Budakalászi útnál lesz Ürömtől északra rögtön a falu határában. A csomópont után rögtön újra alagútban folytatódik.

Ez egy igen rövid szakasz. Itt jelentősen meg fog növekedni a zajszint. A környékbelieknek mindenképpen ki kellene lobbiznia egy hatásos zajvédő falat vagy azt, hogy az M0 egyáltalán ne jöjjön fel a felszínre, hanem legyen az alagútban a csomópont.

A harmadik csomópont már a 10-es úton van rajta. Kb. félúton az Auchan és a Budapest tábla között.

Ide egy völgyhidat terveznek építeni, ami átmegy a 10-es út felett. Később a folytatás is alagútban lesz.

Itt a zajszint jelentősen nőni fog, mert a völgyhíd zajos. Lehet zajmentesre is építeni, a környékbelieknek ezt érdemes lesz kilobbizniuk. Itt szvsz. nem lehetséges az alagút kereszteződés a szintkülönbségek miatt.

A projektet várhatóan 100%-ban az EU fizeti majd ki, ahogy megszokott a FIDESZ érában.

A terv kifejezetten jó. A csomópontokban meg kell majd győzni a lakosokat, hogy a zajterhelés nem nő vagy kompenzációt fizetni.

A közlekedésnek és az egész környéknek jobb lesz. A forgalom nagy része terelődik át az M0-ra, ugyanennyivel kevesebb forgalom lesz a helyi településeken és Budapesten is.

A projekt nem fogja növelni a közlekedés szintjét. Eldugott országrészről van szó, ahol a helyieken kívül a kutya nem jár. Nem kell attól tartani, hogy hirtelen megnövekedne az autók/teherautók száma az M0 bővítése miatt.

A projekt sajnos csak 2017-ben indul a tervek szerint. Addig maradnak a jelenlegi áldatlan állapotok.

Ha jól működő gazdaságot akarsz:              Nemzeti Kapitalista Párt

Szólj hozzá!

Címkék: Közlekedés

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr15647737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása