Politika - Államosítják a Takarékszövetkezeteket

2013.07.25. 21:34 :: Dörnyei József

Államosítani készül a kormány a Takarékszövetkezeteket.

A Takarékszövetkezetek "bajban" vannak a kormány szerint, meg kell védeni őket. Ismerjük már a magánnyugdíjpénztárakból, hogy mit is jelent ez...

Már egy ideje elkezdtem írni ezt a bejegyzést, de soha nem volt "aktuális" az élesítése, mert mindig sok lába lógott a történetnek. Sajnos most is ez a helyzet, ezért valószínűleg lesz folytatás.

Sokan nem tudják, hogy mi az a takarékszövetkezet.

A takarékszövetkezet egy limitált, helyi kisbank. Csak egy részét végezheti a banki tevékenységeknek és alacsonyabb alaptőkével lehet indítani, mint a bankokat.

A gyakorlatban a takarékszövetkezet egy kistérség vagy még kisebb terület helyi bankja, ami minden olyan banki funkciót el tud látni, amire a helyi gazdaságnak szüksége van.

A helyi jelleg miatt a bank vezetői személy szerint ismernek mindenkit a területükön. Az üzletmenet emiatt nagyon sokkal jobb, mint a nagybankoknál, mert nagyon sokkal kevesebb a bedőlt hitel.

A takszöv nem ad hitelt az egyébként papíron és életben jól kinéző Sármos Rezsőnek, mert a takszöv elnöke tudja, hogy Sármos Rezső egy börtöntöltelék, aki özvegyasszonyokra utazik és 3 évből 2 évet börtönben tölt, hivatalos papírokat meg rutinból hamisít. Sármos Rezső nem is próbálkozik a takszövvel, hanem megy azonnal a kereskedelmi bankhoz, ahol kap hitelt.

A takszöv ad hitelt Dolgos Jánosnak, még akkor is, ha a éppen elvitte a disznói 30%-át a kórság és csehül áll papír szerint. A takszöv elnök viszont pontosan tudja, hogy Dolgos János helyre fogja hozni a dolgokat, mint az utóbbi 20 évben mindig, ezért ő kap hitelt. A kereskedelmi bank elhajtaná Dolgos Jánost, ha hozzájuk fordulna.

A takarék szövetkezetek emiatt aztán mindig és folyamatosan nyereségesek. Nyereségesebbek, mint a nagybankok. Hosszútávon mindenképpen.

Pontosan ez teszi őket jó konccá. Lecsapott rájuk a FIDESZ maffia, mint ahogy a dohánykereskedőkre is.

A trafikosoknak persze semmi esélye nem volt, a takarékszövetkezetek azonban nem ennyire nyuszik, náluk van pénz, paripa és fegyver is. Ezért nem volt még sikeres az állami rablás.

Szvsz. nem fogja tudni bezabálni a takarékszövetkezeteket a választásokig a FIDESZ maffia. Későn álltak neki a rablásnak, most már nincsen annyi idő, hogy minden jogi ellenállást megtörjenek.

Ha jobban szeretnél élni:              Nemzeti Kapitalista Párt

2 komment

Címkék: Politika FIDESZ Választások Korrupció

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr325393051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gombosg 2013.07.28. 21:14:17

Ha jól tudom, Németországban és Ausztriában a lakossági megtakarítások jelentős része ilyen takarékokban van elhelyezve.

Clear-water 2013.07.29. 13:02:32

Gondolom az az elgondolás, hogy ha miénk a bank, akkor mindegy, hogy az ember bankban tartja-e, vagy elkölti a pénzét, úgyis nálunk lesz az. A kerskedelmi bankok szépen bedobják a törölközőt, marad a mienk. Csak a jó haver kap hitelt, ő viszont garmadával, - gazdasági háttér nélkül. Aztán persze az egész rendszer egyszer becsődöl, hiszen a valóság már csak ilyen, de addigra a mieint megszedik magukat. Aztán maj lesz valami egy kis segély mindig csurran cseppen az euból, az is a miénk lesz. Totális gazdasági kontrol. Fehéroroszország valahogy így működhet, sőt nekünk még az ázsiónk is nagyobb, hiszen az eun belül vagyunk, talán még oroszországnak is többet érünk. Olajunk nincs, de van egy pozíciónk az aun belül, amit még kiárulhatunk.
Magyarország mindig is úgy viselkedett, mint egy kurva, most sem tesz másképp.
süti beállítások módosítása