BKK - Évi fél Mrd-ba kerülnek a díszhajók

2012.12.19. 22:13 :: Dörnyei József

A BKK adatai szerint évi kb. fél Mrd-ba kerülnek a díszhajók. A hajókon csak jó időben, ergó nyáron van utazó közönség, rossz időben zéró a kihasználtságuk.

A kikötők kiépítésére másik fél milliárdot dobtak ki az ablakon. Ezt ugyan EU-s pénzből, de ugye ezen a fél milliárdon is lehetett volna valami értelmeset vásárolni...

A BKK-s díszhajókról már írtam bejegyzést, Mekk Mester újra alkotott. Tömegközlekedésre nem alkalmasak, drágák, lassúak, sokat fogyasztanak és még több káros anyagot bocsátanak ki. Veszélyesek, a Duna vízállásától is függnek.

Egy igazi "bajnok" Mekk Mester volt az, aki erre dobta ki az adófizetők pénzét.

A télre kiderült az is, hogy az EU-s támogatás miatt télen-nyáron kell járatni a hajókat, különben vissza kell fizetni az EU fél milliárdját.

Persze télen a kutya fel nem ül a hajókra, ahol csak a kapitányt védi egy kabin az elemektől...

Miközben két kézzel szórja kifelé a pénzt a BKK az ablakon, a 3-as metróban tönkrementek a sínek és azok felújítására valahogy nem jut pénz. Használt!!! vasúti síneket fektetnek le a selejtesek helyére.

Nehéz szavakat találni arra, hogy a BKK vezetésében mekkora Mekk mesterek ülnek.

A BKV-nél volt az MSZP időkben lopás és korrupció bőven, de amit most a BKK művel, az tényleg világrekord. Talán valami banánköztársaságban vannak ilyen vezetők bármilyen állami cég élén... Esetleg Oroszország egy olyan szegletében, ami elég messze van Putyintól és nincsen egyetlen újságíró sem a környéken...

Az egyetlen helyes döntés az, hogy a BKK-s díszhajókat el kell adni, az EU támogatást vissza kell fizetni - vagy kisírni, hogy ne kelljen visszafizetni.

A BKK-s díszhajókból lesz majd turista hajó, a kikötőkből meg turista kikötő. A vízi tömegközlekedést meg el kell felejteni.

Ja és persze a BKK-t meg kell szüntetni. Nincsen arra évi 10 Mrd, hogy egy teljesen felesleges céget fenntartsunk csak azért, hogy a Mekk mestereket kifizessük és legyen egy fűtött irodájuk....

Szólj hozzá!

Címkék: BKK

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr114973884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása