Ingatlan - Tovább esik az ingatlan piac

2012.11.17. 15:41 :: Dörnyei József

Nem nagy meglepetés, Budapesten Április óta 5%-ot, országosan 4%-ot esett az ingatlan piaci index. Most az iroda és üzlethelyiség piac esett sokat, a lakások stagnálnak.

1,5%-os YTY recesszió mellett, valamint a kormány adóemelései után várható volt a további esés. A kilátások is negatívak, 350-400K kimenekülő polgár mellett a lakáspiacra őrült nyomás fog nehezedni, mert ezek a friss kimenekültek még nem adták el a Magyarországi lakásaikat, de kb 1-2 év után el fogják adni, vagy legalábbis megpróbálják eladni.

A Magyarországról kivonuló cégek ingatlanai is nyomás alá fogják helyezni a legkülönbözőbb szegleteit az ingatlan piacnak, most pl. a Bricostore 8 nagy területű üzlethelyisége lesz eladó.

Az ingatlan piacon nem lehet pénzt keresni hosszú távú recesszió során. Bármit vesz ma az ember, annak az ára folyamatosan csökkenni fog még minimum 2014 nyaráig, de utána sem garantált a fellendülés.

A bátrabbak 2014 tavaszán esetleg vehetnek majd valamilyen ingatlant befektetési célból. Addig csak azt szabad megvenni, amit kell.

Kapcsolódó bejegyzés

Szólj hozzá!

Címkék: Ingatlan Gazdaság

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr414911644

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása