Technológia - Figyelj a Facebookra

2015.02.25. 23:28 :: Dörnyei József

Az utóbbi időben feltűnt, hogy az aksi idő a feleségem Samsung telefonján és a Google táblagépünkön is jelentősen lecsökkent. Kb. a felére. Teljesen váratlanul.

Szerencsére mindkét eszközön android OS van, ami folyamatosan méri az alkalmazások által elégetett energiát, ezért elég gyorsan lebukott  a bűnös. A Facebook kezdett el nagyon sokat fogyasztani, mindkét eszközön.

Feleségem használja a Facebook-ot. Ott a Facebook fogyasztása 56% volt. Minden más 45%-ot fogyasztott. Ebből a legnagyobb fogyasztó az OS, ami Samsung speciális és 25% körül fogyasztott.

A Google táblagépen a Facebook fel van telepítve, de nem használjuk. A problémás időszakban futott a háttérben. Ez is ritka, de most így lett felejtve.

Itt a Facebook a háttérből elhasznált 50% energiát. A Youtube fogyasztott kb. 30%-ot, az OS 6%-ot. Ezen a táblagépen gyakorlatilag csak youtube fut.

Miután lelőttem a Facebook-ot a futó alkalmazások közül, drasztikusan tovább bírja mindkét eszköz.

Feleségem szorgosan lelövi, ha nem használja, így fogyaszt el 10%-ot.

A Google táblagépen azóta nem használtam és nem is fogyaszt így energiát semmit sem.

A Facebook eddig nem okozott ilyen hibát. Régebben rendszeresen futott a háttérben az akuidő csökkenése nélkül. Valami változott az alkalmazásnál.

Amíg a Facebook nem javítja az alkalmazást, azt javaslom mindenkinek, hogy ha nem használja, lője ki. Nem csak simán bosszantó az, hogy leszívja az aksit, de jelentősen lecsökkenti az eszköz élettartamát. Az aksit vagy lehet cserélni vagy nem. Egy aksinak van egy élettartama, ha állandóan üresre szipkázza egy alkalmazás, akkor azzal az élettartamot kb. felezi.

4 komment

Címkék: Technológia

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr567220745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jaccso 2015.02.26. 12:48:42

Alapból be sem lépek sem a telefonomon sem a tableten a facebookba.. Ahonnan tudom törlöm. Csak PC.

gombosg 2015.02.26. 22:45:45

Vagy törlés, és webes elérés telefonról is. A legfontosabb funkciók elérhetők. Én a sok alkalmazás-engedély miatt nem raktam fel. :)

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2015.02.26. 23:05:21

@gombosg:
Igen, veszélyes lehet. Főleg, ha valaki pl. fizetésre is használja az eszközt.

Ennyire én még nem bízom meg bennük. A fizetésre szvsz. jobb egy külön eszköz, pl. a bankkártya. Arról is lehet lopni, csak sokkal nehezebb és hamarabb észreveszi az ember.

stoppos76 2015.03.02. 16:58:29

A mobil oldala elég gyorsan bejön a facebooknak és akkor nem kell külön appot felrakni, hacsak nem lógsz állandóan rajta. A firefox androidos változatához van automata cookie törlő kiegészítő, az kilépés után pár másodperccel kinyomja a facebook szemét. Kb így használom.
süti beállítások módosítása