Politika - Mennyit fizetnék én egy ország irányítónak?

2015.01.22. 11:14 :: Dörnyei József

Magyarországon az ország valódi irányítói a parlamenti képviselők. A kormánytagok és a minisztériumi vezetők operatív irányítók.

Magyarország egy furcsa ország, volt kommunista országként itt minden pont fordítva van, mint normális országban, ahol nem tombolt fél évszázadot a kommunizmus.

Magyarországon bocsánatos bűn a korrupció. Ennek az oka a kommunizmus, ahol azok voltak a sikeres emberek, akik valahogy lopni tudtak a kommunista államtól.

Magyarországon megbocsáthatatlan bűn a magas fizetés, mert a kommunista ember nem szeret dolgozni, ezért gyűlöli azokat, akik meg szeretnek. A kommunista ember dolgozgat, amiért nem kap sok pénzt. Aki dolgozik és azért jó fizetést kap, azt gyűlöli.

A kommunista ember egy érdekes állatfaj, sajnos Magyarországon a lakosság többsége még mindig kommunista.

50 éven felül a lakosság 90%-a körül van az aránya a kommunista értékrendű elvtársaknak.

40-50 év között ez az arány kb. 50% összesen és kb. évente 10%-ot nő az arány, a pontosan 40 éveseknek még csak kb. 10%-a kommunista, majd ez nő évente 10%-al.

40 év alatt alig van kommunista értékrendű ember. Akad, de nagyon kevés, szvsz. 10% max.

Természetesen az én nemzeti-kapitalista értékrendem gyökeresen eltér a kommunista értékrendtől.

Számomra a korrupt ember egy veszélyes bűnöző, akit, ha nagyon sokat lopott, lelkiismeret furdalás nélkül küldenék az akasztófára.

Számomra egy jól kereső szorgos dolgozó a követendő példát testesíti meg, akikre én az ország jólétét alapoznám.

Ennek megfelelően én jól megfizetném az ország irányítóit.

Van egy US mondás, ami szerint ha mogyorót fizetsz, akkor majmok fognak neked dolgozni.

Az ország irányítóinak ezért nem lehet alacsony fizetést adni.

Egy képviselőnek én összesen havi nettó 6M-t fizetnék + azokat a költségeket, amik minden dolgozónak járnak, bármi legyen is az.

A havi nettó 6M az évi 72M, 4 évre pedig 288M.

Ebből a képviselő már tud venni magának egy őt megillető ingatlant, pl. 200M-ért a 4 éves ciklus alatt.

Nem kell neki lopnia.

Természetesen a lopást nem engedélyezném, az utóbbi évek rokonsági pénzszivattyú cégek megszűnnének.

Erre szvsz. országos felháborodás támadna Magyarország többnyire kommunista lakossága körében. Mert a kommunisták azt nem tűrik, ha a képviselő jól keres, de azt elnézik, ha lop. Na, ilyenkor kell lexarni azt, amiért a kommunisták morognak...

Az állam operatív vezetőit is hasonlóan fizetném meg.

11 komment

Címkék: Politika Parlament

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr517097099

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fudosin 2015.01.22. 12:45:41

Adhatsz nekik akármennyit, lopni fognak...
Nézd meg a brit képviselőket, sokkal jobban keresnek, mint itt és ott is divat pl. a költségtérítési csalás.

fudosin 2015.01.22. 12:47:38

Viszont egy dologra jó lehet, a kontraszelekció megszüntetésére - így amúgy is jól kereső, produktív embereknek is megérné elmenni képviselőnek, nem csak a sleppnek.

Untermensch4 2015.01.22. 13:07:22

korrupciós ügyek esetén legyen nyílt szavazás a mentelmi jog felfüggesztéséről és ha később kiderül hogy tényleg lopott, a "nem"-mel szavazókat is eljárás alá vonni. Kreatív jogalkalmazással csoportos, folytatólagos elkövetés miatt fel lehetne tornázni az éveket.

weasel 2015.01.22. 17:13:54

Maximálisan egyetértek a posztolóval. Egy kezemen meg tudnám számolni hogy hányan értették meg ugyanezt az ismerőseim közül, amikor elmagyaráztam nekik.

Robur 2015.01.24. 12:41:24

Van egy kis bibi. Sokan akik a parlamentbe(politikába) kerülnek meghülyülnek a pénzszagtól és simán feladják korábbi elveiket. Az lenne az ideális ha olyan emberek kerülnének hatalomra akiknek a parlamenti pénzkereseti aprópénz. Persze elég nehéz olyanokat találni akik gazdagok, politizálni akarnak és tényleg az ország sorsát nézik.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2015.01.25. 11:41:24

@fudosin:
Ha a lopás felesleges és komoly büntetés jár érte nagy lebukási kockázattal, akkor a lopások száma csökkenni fog.

Nem egyből, mert az ember legjobb esetben is csak más kárán tanul, de az első pár életfogytiglani ítélet után megindul az alkalmazkodási folyamat.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2015.01.25. 11:42:24

@weasel:
Legalább te megértetted. 50 felett felesleges próbálkozni, legfeljebb arra jó, hogy te is lássad a 90%-os kommunista arányt...

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2015.01.25. 11:47:32

@Robur:
Ez egyrészt nem lehetséges, mert nincsen elegendő, a leírásnak megfelelő jelölt.

Ha lehetséges lenne, akkor pedig erősen kirekesztő lenne. Gyakorlatilag csak a felső tízezer lehetne képviselő. Ez semmiképpen nem lenne jó. A felső tízezernek jobbára semmi elképzelése nincsen arról, hogy hogyan él a többi ember.

Kb. 1-2 kaszttal látsz bele az emberek életébe.

Én pl. a legjobban azt tudom, hogy hogyan él a felső középosztály. A gazdagok legaljának életvitelét is ismerem, de a nagyon gazdagokét egyáltalán nem.
Lefelé ismerem a közép és kevésbé az alsóközép életvitelét. A szegényekét nem, a lumpenszocialistákét pedig végképp nem.

Robur 2015.01.25. 13:53:10

@Dörnyei József:
Abban azért szerintem egyetérthetünk, hogy ne olyan ember legyen képviselő aki az egyhavi fizetésének megfelelő összeget még életében nem látott.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2015.01.25. 14:34:16

@Robur:
A jelölteket a pártok választják ki és a választók választják. Ha a cikkben leírt fizetések lesznek, akkor szvsz. több lesz a jelentkezők száma és a pártoknak több lesz a mozgástere.

Mindenesetre valószínű, hogy a képviselők többségének növekedne a fizetése.
süti beállítások módosítása