Politika - Valami komoly baj van az együttéléssel

2014.11.25. 10:43 :: Dörnyei József

A világ egyes részein újra komoly problémák vannak a különböző "rasszok" együttélésével. Most nem a társadalmi osztályokról van szó, hanem a rasszokról, legyen az bőrszín v. vallási alapú.

Izraelben nemzeti hősnek számít egy palesztin, ha megöl v. megnyomorít néhány zsidót. Szándékosan írok zsidót, mert a palesztin is izraeli, ugyanis ugyanabban az államban lakik és állampolgár, mint a zsidó, akit megöl v. megnyomorít.

A zsidó-palesztin konfliktusról már persze régen tudunk.

A palesztinok természetesen nem arabok. A palesztinok többségben zsidók, kisebbségben egyéb népek a Római birodalomból. Arab ősei keveseknek van.

A palesztinok az arab uralom alatt vették fel a muszlim hitet és az arab nyelvet.

Nem véletlen, hogy avatatlan szem nem képes különbséget tenni egy zsidó és egy palesztin között. Ugyanaz a nép, más a vallás - testvérháború.

A szomorú és véres valóság az, hogy Izraelben a héber zsidó öli a muszlim zsidót.

Egy másik hely, ahol egyre kevéssé tolerálják el a rasszok egymást az a US. Erre is kevés a magyarázat, a fekete ma már nem lenézett rassz a US-ben, azok most a "latinok". Az elnök maga is fekete. Akkor meg miért probléma, ha lelő egy rendőr egy bűnözőt?

A probléma gyökere itt valószínűleg nem rasszizmus, hanem a szegénység. A US tudom, hogy jól teljesít legalábbis makró szinten, mikró szinten azonban folyamatosan nő a szegénység, ahogy egyre szocialistább az ország.

A szegénység természetesen gettósodik. Ha egy területen átlép egy határt, akkor oda már a munkahelyek sem mennek, mert túl nagy lesz a bűnözés.

A bűnözés egyes területeken amúgy is magas, most még magasabb lett és csak egyre rosszabb lesz. Ezeken a területeken magasabb a fekete lakosság aránya, aminek a fő oka az, hogy a feketék jobban tűrik a bűnözést és sokkal később menekülnek el az érintett területről, mint a fehérek. Így a végén ezeken a területeken elsősorban feketék v. latinok maradnak.

Ahol magas a bűnözés, ott több bűnözőt lő le a rendőrség. Nem csak a fehér rendőr, a fekete ugyanúgy.

Ha a változás lassú, akkor nincsen olyan nagy baj, mert a rendőr, aki lelőtte a bűnözőt, helyi és akkor minden rendben van. De ha a változás gyors és a rendőr még fehér, a bűnöző meg már fekete, akkor kitör a szokott zavargás.

Az egész nem történhetne meg akkor, ha a gazdaság pörögne. 1997-2000 között, amikor én kint éltem, pörgött a gazdaság és ilyen zavargások nem voltak. Pedig akkor is lőttek le a rendőrök bűnözőket, csak az akkor senkit nem érdekelt, illetve mindenki örült neki.

A szocializmus bevezetésének ára van, a zavargások egy ilyen ár.

Szólj hozzá!

Címkék: Politika

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr866931067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása