Közlekedés - A használat előtt kell megvenni az autópálya matricát

2014.11.21. 08:48 :: Dörnyei József

A Nemzeti Útdíjfizető Szolgáltató (NÚSZ) megváltoztatta a szabályokat. Eddig minden nap éjfélig volt lehetőség megvásárolni büntetés nélkül az autópálya matricát, mostantól előre kell.

Ez minden hosszabb útról hazautazónak jelent majd igen nagy problémát, elsősorban a kimenekülteknek. Ezentúl közvetlenül a határon kell megvásárolni az autópálya matricát és nem lehet kényelmesen elautózni a legközelebbi benzinkútig vagy autópálya vásárlásra felépített helyig.

A határon szvsz. messze nincsen meg a kapacitás erre, ezért vagy kilométeres sorok lesznek vagy tömegesen fogják megbüntetni az utasokat.

Szerintem az utóbbi a cél.

Tehát összefoglalva, mindenképpen a határon kell megvenni az autópálya matricát.

Esetleg egy ismerős megvásárolhatja előre Magyarországon is, csak a rendszámot nem szabad elfelejteni, valamint azt, hogy mikortól legyen érvényes.

A matricát meg lehet vásárolni neten is közvetlenül. Link

A külföldiek elvileg szívnának, de őket nem kapják el és bírságolni sem tudják. Ez az intézkedés a Magyar nép ellen irányul, ahogy már megszokhattuk.

7 komment

Címkék: Közlekedés

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr276920517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Clear-water 2014.11.21. 10:37:03

Miért nem visszamenőleg hozzák meg az intézkedést, oszt már be is lehethe kasszírozni jópár milkát?

Az ország mára egy nevetséges banánköztársaság, aminek egyetlen célja a hatalni leit feneketlen pénzéhségének kielégítése.
Ennek a következménye persze az, mint azt már minden gondolkodó, vagy mesélni tudó nem volt kommunisra nagypapával rendelkező egyént tud, hogy a termelés csökkenése ( = termelésből rabolható pénz csökkenése) miatt az emberektől közvetlenül kell behajtani az elmaradt sarcot. Lásd még padlássöprés. És persze ez lesz még rosszabb is, 2022-ig még sok idő van.

stoppos76 2014.11.21. 10:48:44

Online is lehet. SMS-ben is lehetett anno, most nem tudom. Szóval szerencsére van menekülőútvonal a sorbanállás elkerülésére.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2014.11.21. 11:22:03

@Clear-water:
Nem verték nagydobra...
Nem tudom azt sem, hogy mióta van már a rendszer átállítva, lehet, hogy már pár hete így van és akkor lesz majd bírság rendesen.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2014.11.21. 11:23:27

@stoppos76:
Igaz. Ezt fogom használni ezentúl, ha kint ér a napforduló. (Havit veszek, amikor kell)

Beleírom a cikkbe, köszi az infót.

stoppos76 2014.11.21. 15:01:31

@Dörnyei József: Viszont azok tényleg meg fogják szívni, akik nem olvasgatják a hülyeségeket az országról, mert már rég lemondtak róla.

vitam8 2014.12.04. 23:56:05

Mosonmagyaróvárig az autópálya nem fizetős ha jól tudom, úgyhogy továbbra is el lehet kényelmesen autózni a legközelebbi benzinkútig vagy autópálya vásárlásra felépített helyig. Bocs nem akartam ünneprontó lenni :)

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2014.12.05. 00:36:29

@vitam8:
Erre nem mernék nagy összegben fogadni, láttam már matricás autót az első MOL kút előtt fényképezni pont ott, ahol már fizetős a pálya.

Ha tudsz egy lehetőséget a MOL kút előtt, akkor rendben, de a MOL kútig nem jutsz el büntetés nélkül.
süti beállítások módosítása