Közlekedés - Autó videó - kötelező

2014.09.12. 22:17 :: Dörnyei József

Ma már senki sem indulna el KGFB biztosítás nélkül sehova, valamint GPS nélkül sem hosszú vagy ismeretlen útra. Senki sem ül be a volán mögé alkohol fogyasztása után. Ami kötelező még, bár nem vagyunk tisztában vele, az az autó videó és még egy kis kütyü.

Egy nemrégen lezárult, nagy port felkavart ügyben igen keményen elítélték a nagyjából vétlen sofőrt. Az ítéletet a bírónő azért szabta ki, mert a sofőr nem tudta bebizonyítani, hogy ártatlan volt.

Magyarországon megszokott dolog, hogy szükségtelen a bűnösséget bizonyítani, teljesen elegendő a Magyar igazságszolgáltatás során az, ha valaki nem képes azt bizonyítani, hogy ártatlan volt.

Más országokban csak akkor ítélnek el valakit, főleg sok éves börtönbüntetésre, ha bizonyítani tudják, hogy bűnös volt. A fordított igazságszolgáltatást az MSZP az "elmúlt 8 évben" vezette be és mivel roppant kényelmes az állam szempontjából, ezért a FIDESZ is lelkesen alkalmazza. A kommunistáknak is tetszett annó, az összes koncepciós per ilyen volt. Magyarországon természetesen kb. 12 évet élt a "normális" igazságszolgáltatás, aztán visszajött a diktatúra.

Mindegy, ez van, ezt kell szeretni vagy megszökni.

Az autó videó azért kötelező az autóban és kötelező használni is, mert meg tudjuk védeni magunkat a diktatúra "igazságszolgáltatásától". Tudjuk ugyanis bizonyítani azt, hogy ártatlanok voltunk.

Még kevés autóban van, de terjed.

A nemrégen lezárult ügy áldozata megúszta volna egy ejnye-bejnyével, ha van az autójában egy autó videó. 50K körül már egész jó minőségűt lehet vásárolni. Ebből az összegből egy ügyvéd egy teljes napidíja sem jön ki. Ha van videó, akkor könnyen lehet, hogy ügyvéd sem kell.

Oroszország hasonló jogrendszerrel rendelkezhet, mint Magyarország, csak már sokkal régebben. Ott szinte minden autóban van egy autó videó.

Nekem rövidesen beszerzésre kerül kettő, mert kettő (működő) autónk van.

Ami még kell hozzá az egy cigarettagyújtó elosztó. Ez azért kell, mert a GPS is onnan kapja a tápot és kellhet mind a kettő.

3 komment

Címkék: Közlekedés Igazságszolgáltatás

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr746693413

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2014.09.13. 12:24:34

@savrola:
Általános a jelenség. Az ország csúszik vissza a kommunizmusba.

Untermensch4 2014.09.14. 12:26:08

@savrola: biztos nem az, 165-tel és ittasan nem illene rá a "nagyjából vétlen" kitétel
süti beállítások módosítása