BKK - Fű a pályán

2014.09.07. 13:22 :: Dörnyei József

A BKK már megint egy "nagyot" alkotott. Füvet telepítenek egyre több helyre a villamossínekre. A BKK egyre jobban közlekedés ellenes, nem hiába a neve BKK - Budapesti Közlekedési Központ. Sajnos Magyarországon nagyon sok állami szervre jellemző, hogy a feladatával nem foglalkozik, minden mással annál inkább.

Az utcán futó villamossíneknek van egy primer - elsődleges feladata, ez a villamosok közlekedése. Van egy másodlagos feladata is, egy tartalék közlekedési sáv biztosítása vészhelyzet vagy rendkívüli helyzet esetére.

A vészhelyzet ebből a fontosabb. Van egy mentő, ami normál esetben elakadna a dugóban és a benne szállított beteg meghalna, mert nem érne időben a kórházba. De szerencsére van a villamossáv, ahol a mentő kikerülheti a dugót. Hasonló az eset tűzoltó autónál vagy rendőrautónál.

A rendkívüli eset a kevésbé fontos, de a mindennapi életben azért eléggé fontos. Van egy baleset, ami lezár kettő közlekedési sávból kettőt. Vagy útépítés van és lezárnak kettő sávból kettőt. Ilyenkor fel lehet terelni a forgalmat a villamossávba.

Na, ha füvesítjük a villamossávot, akkor ezek mind nem működnek.

A BKK-hoz szvsz. feltétel az alacsony IQ. Felvételkor van egy IQ teszt és mindenki, akinek 66-nál több van, kiesik a rostán.

A BKK megint iszonyat elherdált pénzből sokat rontott Budapest közlekedésén. A BKK egy igazán kártékony szervezet, hülyeségből kiválóra végzett újra. Sajnos megint bebizonyosodott, hogy nem elég egy fejes rokonának lenni, a CEO-nak dolgoznia is kell. Ezért teszik be a rokont civilizált helyen a felügyelő bizottságba. Itt nem lehet akkora kárt csinálni - de pénzt azért rendesen kap.

6 komment

Címkék: Budapest Közlekedés BKK

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr176677391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Robur 2014.09.07. 15:17:28

Ennyit Tarhás Pityuról.

Untermensch4 2014.09.07. 18:09:42

korszakokon átívelő kompromisszumos megoldás lehetne ha a sínek közt a demszkyre emlékező kockakövek között növő "szép zöld gyep"-et az illetékes elvtársak cégei gondoznák közmunkásokkal kiegészítve. a síneknek úgy sincs esélyük a túlélésre, alig marad kapacitás a javítgatásukra a pénzszórás közepette :)

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2014.09.07. 21:49:43

@Untermensch4:
Szerintem 90%-ban EUs pénzeket szórtak el hülyeségre.
Az EU szvsz. adott volna pénzt másra is, pl. ha már villamos, akkor zajcsökkentő alapozás a sínek alá, valamint járműcsere.

Valamint minden útvonalon sávok kialakítása a síneken, hogy Mari néni hamarabb eljusson a kórházba, amikor eltörte a lábát a jeges úton.

Untermensch4 2014.09.08. 08:06:24

@Dörnyei József: nem gondoltam volna hogy ilyet mondok de még narancsék előtt ez az eu-s pénzlenyúlás jobban ment. mármint le tudták könyvelni és vhogy csak bekerült a gazdaságba. vmikor a nagy törvénygyártás kezdetén narancsék eltévesztették a ritmust és azóta (képletesen) testületileg hülyébben vonaglanak mint gyf poénból :(
az akkor fals információ hogy tavasz óta el van zárva az eu-s pénzcsap a kapcsolódó könyvelési hibák okán?

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2014.09.08. 20:57:06

@Untermensch4:
Ebben nem értünk egyet.
A FIDESZ nagyon rákoncentrált az EU pénzekre és %-ban többet hív le, mint elődei.
Az átalakítások is azt a célt szolgálják, hogy minél többet hívjanak le.
Meg talán arra, hogy "megfelelő" kivitelezők legyenek az EU projekten is, de ez lehet, hogy csak gonosz pletyka. :-)

Untermensch4 2014.09.08. 22:11:35

@Dörnyei József: korábban hallottam olyan pletykát hogy a mennyiség érdekében még a "megfelelő" kivitelezők sem voltak fontosak. ezért szenvedek, nem gondoltam hogy valaha mszp-s kormányt fogok dícsérni... :(
süti beállítások módosítása