Választások - Már félig elfelejtettük, de még mindig nincsen eredmény...

2014.04.10. 18:56 :: Dörnyei József

Ha szerencsénk van, akkor holnap megtudjuk, hogy mi is lett az egy hete tartott választások eredménye. Nem is kis kérdés fog eldőlni, hanem az, hogy a FIDESZ 2/3-ot szerez-e újra vagy sima többséget. A különbség óriási. A tét is óriási pont emiatt.

Megint sikerült elkúrxni a FIDESZ-nek. A választási rendszert sikerült annyira átalakítani, hogy még eredményt sem tudtak szállítani a választások éjszakáján.

Hogy szeretett miniszterelnökünk is megértse, a döntőt lejátszották és most a bírók egy hetet ülnek azon, hogy ki is nyerte a derbit. A kupát nem lehet odaadni a játékosoknak, nincsen pezsgő, nincsen közönség, nincsen semmi. Nagyon, de nagyon sikerült ezt is elkúrxni. A legközelebbi választásokra még annyian sem fognak elmenni, amennyien erre elmentek.

Természetesen az egy hetes csúszás miatt felmerül majd a csalás lehetősége, akármi is legyen az eredmény. A FIDESZ az életben nem fogja tudni lemosni magáról, hogy egy hétig addig számolták a szavazatokat és adtak hozzá vagy vettek el a lapokból, amíg ki nem jött az az eredmény, amit akartak.

Persze nem lennék sokkolva, ha pont ez lett volna a célja az elkúrxásnak. Hogy legyen idő csalni. A választás éjszakáján erre nagyon kevés lehetőség van, a titkosügynök nem tud felkészülten belopódzni a raktárba és nem is tudnának neki előre odaadni pontosan annyi szavazatot, amire szükség van a "jó" eredményhez. De egy teljes hét erre tökéletesen elegendő, ha elkúrxják, akár többször is fordulhat Nagy László úr (Mr. John Smith megfelelője Magyarországon).

Érdekes, hogy az ellenzék eddig nem ütötte az asztalt választási csalást kiabálva. Persze ha a FIDESZ megszeri a 2/3-ot, akkor majd elkezdik... És minden joguk meg is lesz rá...

6 komment

Címkék: Választások

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr586011838

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zime 2014.04.10. 19:40:51

Nem a külföldön szavazók leveleire várnak? Amúgy nonszensz, hogy olyan emberek szavazatán múljon választási eredmény, akik nem is viselik a döntésük következményeit.

2014.04.10. 22:12:59

Kíváncsi volnék arra, hogy mi történik abban az esetben,ha a választás többszöri kiírásra is eredménytelen, az állampolgári érdektelenség miatt?

Ebben az esetben marad kormányon aki volt és illegitim lesz?
Vagy ki és hogy alakít kormányt?

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2014.04.10. 23:49:10

@Diorella Queen:
Nem lehet eredménytelen, mert ha minimum 1 ember körzetenként elmegy és annyi elmegy, akkor már érvényes a választás. :-)

2014.04.11. 08:55:17

@Dörnyei József: De tételezzük fel, hogy senki nem megy el.
Nulla a résztvevők aránya.

Tudom hogy csak fikció, és csak pusztán kíváncsiságból kérdeztem.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2014.04.11. 09:09:19

@Diorella Queen:
Őszintén szólva nem tudom, hogy akkor mi lenne.

De ez nem következik be, mert a pártok gondoskodnak arról, hogy minimum 1 választó elmenjen mindenhol szavazni. :-)

fofilozofus · http://megmondomhogymihulyeseg.blog.hu/ 2014.04.15. 15:01:18

@Zime: Látszik, hogy fogalmad sincs a rendszerről: a magyar lakhellyel rendelkező külföldi magyarokról van szó, ők nagy valószínűséggel viselni fogják a következményeket, mert hamarosan hazajönnek.

Ha meg nem lehetne nekik szavazni, na akkor azt a sivalkodást néztem volna meg.
süti beállítások módosítása