MNB - A KP az úr

2013.12.19. 09:26 :: Dörnyei József

Egyre inkább a KP az úr Magyarországon. Minden FIDESZ törvény és intézkedés ebbe az irányba tolja a gazdaságot.

A szétadóztatott bankrendszer az ügyfeleken vasalja be az ezerféle új és régi adót, amit fizetnie kell, emiatt a bankolás költségei az egekben vannak. Nagyon nem éri meg bankszámlán tartani a pénzt, ott csak elveszik.

Az inflációt sikerült majdnem nullára letörni, a betéti kamatok szinte nincsenek. Emiatt nem kell attól félni, hogy a pénz el fog inflálódni, nyugodtan lehet otthon v. mennyiségben egy biztonságos helyen tartani.

A bankszámláról havonta 150K-t személyenként fel lehet venni. Ezzel a legtöbb Magyar háztartás összes megtakarítását fel lehet venni és át lehet tenni KP-be ingyen. A folyó kiadásokat csak akkor érdemes a bankban hagyni, ha több, mint amit ingyen fel lehet venni. Bármilyen tranzakció pénzbe kerül, kivéve, ha KP-vel fizetjük.

A vállalkozások részére a kormány már régebben eltörölte a házipénztárban tartott KP határát. Ennek akkor nem értettem az okát, de mostanra világos lett. A kormány KP alapra akarta már régen hozni a gazdaságot. A (kis) vállalkozásoknak még több pénzbe kerül a bankolás, mint a lakosságnak, ezért nekik még fontosabb, hogy ne bankszámlán tartsák a pénzüket, hanem KP-ben. Mivel nincsen határ a KP-re, ezért ezt meg is tehetik. Van ugyan néhány olyan szabály, amire figyelniük kell, de ha ezekre figyelnek, komoly bankköltséget takarítanak meg a KP-vel. A vállalkozásoknak vannak természetesen bankszámlás fizetendőik is, de a legtöbb vállalkozásnak van KP és bankszámlás bevétele is, tehát a bankszámlás költségeiket tudják a megfelelő bevételekből fizetni.

A nagy cégek pedig külföldre vitték már régen a bankszámláikat.

Nyilván, ha egyre nagyobb pénzforgalom kerül át KP alapra, akkor egyre kevesebb bankra van szükség.

Érdekes, hogy minden kommunista utálja a bankokat. A kommunista nem ért a gazdasághoz, lopni szeret. A legtöbbet nyilván a bankokból lehet lopni. A bankokra lehet a legjobban irigynek is lenni. A FIDESZ egyik célja szvsz, az, hogy teljesen megszüntesse a Magyarországi bankrendszert és talán kettőt hagyjon meg, az OTP-t és a takarékszövetkezeteket. Ahogy régen, a kommunista Magyarországon volt...

2 komment

Címkék: Bankrendszer

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr995697960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kínos 2013.12.19. 21:14:06

sajátos világnézet!!!

Asidotus 2013.12.23. 18:33:13

@kínos:
a hatalmon lévőké is meglehetősen az
süti beállítások módosítása