Egészségügy - Orbán Viktor WHO kitüntetést kapott

2013.10.10. 15:43 :: Dörnyei József

Orbán Viktort kitüntette a WHO a dohányzás visszaszorítása elleni intézkedései miatt.

A nemzeti dohányboltok valóban nagy sikert arattak a dohányzás elleni harcban. Soha még ennyi ember nem szokott le ilyen gyorsan a dohányzásról, mint eddig. Az ok nem csak az volt, hogy jelentősen megnehezedett a dohányhoz való hozzájutás, hanem az is, hogy nagyon sokan dacból sem vettek dohányárút, ami megadta a szükséges akaraterőt a leszokáshoz.

Persze a statisztika mindig kérdőjeles eredményeket produkál, attól függően, hogy milyen célértéket kell valahogy kihozni a bemenő adatokból. A felére csökkent dohányfogyasztás azért egy kicsit túl rózsaszínű helyzetkép. Nem mindenki állt le a dohányzással Orbán Viktor mérhetetlen utálata miatt. Sokan a feketepiacon szerzik be a dohányárút.

Figyelemre méltó, hogy milyen elképesztő sebességgel alakult ki a fehért leváltó fekete kereskedelem. Itt látszik, hogy mennyire hatékony tud lenni a teljesen szabad piac. A nullából állt fel hetek alatt egy teljes üzletág.

Természetesen adót nem fizet, ezért a nyereség is hatalmas, szóval van hajtóerő...

Egy ismerősömnek van ~25 embere, egytől egyig mind dohányos. Most is azok, csak a piacon veszik meg a cigit kevesebb, mint féláron. Mivel sokan vannak, ezért mindig van valaki, aki elmegy egy pár kartonért. Eddig a sarki trafikban vásárolt mindegyik, nem piacozott egyik sem. Most mindegyik feketén szerzi be a dohányt. A munkájuk eléggé unalmas, talán ezt dohányzik mindegyik, talán a társaság miatt. A keresetük pont a nemzeti átlag, az életkoruk a dolgozók életkorának átlaga. Mind Budapestiek és mind egytől egyig Jobbikosok.

A következtetésem az, hogy az, aki már eleve le akart szokni, azok közül soknak sikerült. De a többség nem leszokott, hanem csak átment a fekete piacra.

Orbán Viktor népszerűségére jellemző, hogy az én 222 Facebook ismerősöm közül egészen pontosan 3 likeolja. Ez egy egészen alacsony arány. Nyilván nekem főleg a korosztályom az ismerősöm, tehát elsősorban dolgozók. Orbán Viktort a dolgozók nem igazán komálják. :-)

Ha jobban szeretnél élni:              Nemzeti Kapitalista Párt

1 komment

Címkék: Orbán Viktor Egészségügy

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr295561056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EXO 2013.10.11. 19:14:41

Az én ismerőseim tipikusan a 20-30 év közötti korosztályban vannak,vegyesen vidékiek és fővárosiak, nálam a következő a helyzet:
Jobbik 10 fő
Fidesz 4
MSZP 1
E14 6
LMP 1
Közszereplők:
Orbán 11
Vona 10
Mesterházy 0
Bajnai 2
Gyurcsány 1
süti beállítások módosítása