Energia - Rezsicsökkentés - sokadik felvonás

2013.09.24. 09:46 :: Dörnyei József

Több újdonság is napvilágra került a rezsicsökkentéssel kapcsolatos kormányzati tervek közül.

A nagyobbik hír az, hogy a FIDESZ be tervezi betonozni a rezsicsökkentést az alkotmányba.

Ez maradandó károkat fog okozni a a gazdaságban, akárki nyeri a választásokat. Az energia, ugyanúgy, mint minden más termék, piaci áron forog a világpiacon. Ha nálunk alacsonyabb lesz az ár, mint a világpiacon, akkor Magyarországon nem lesz energia. Ami igen nagy probléma, mert a polgárok hozzászoktak már az áramhoz, a meleg vízhez és a meleg otthonokhoz.

A kisebbik hír az, hogy a nem vezetékes energia is hatósági áras lesz, valamint vonatkozik rá a rezsicsökkentés is, tehát olcsóbb is lesz.

Ezzel kettő probléma van. A nagyobbik az, hogy a szállítási költség minden településre más, ráadásul a termék árához képes egy igen komoly, nem elhanyagolgató költség.

A kisebbik az, hogy több fajta termék van. Fából sok fafajta, sok feldolgozottsági fok, amiknek mind eltérő az ára. Szénből is sok különböző fajta. Vannak az egyéb fűtőanyagok, pl. a pellet vagy a faszén.

A hatósági áras szabályozás mindenképpen igen bonyolult lesz és tele lesz ellentmondásokkal.

"Távoli" településeken a szállítási költségek miatt egyáltalán nem lesz tüzelőanyag, ami igen kellemetlen lesz azoknak a polgároknak, akik ezekre vannak berendezkedve.

Sajnos megint nem lett átgondolva a baromság, amit a kormány tenni szándékozik... Van, aki soha nem fogja fel, hogy a kommunizmus megdöglött...

 

Ha jobban szeretnél élni:              Nemzeti Kapitalista Párt

2 komment

Címkék: FIDESZ Energia Választási program

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr865530792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EXO 2013.09.25. 19:32:32

Franciaországban is van hatósági árszabályozás és évtizedek óta működnek az állami tulajdonú közműcégek, csak állami beavatkozás és állami beavatkozás között is rohadt nagy különbség lehet, ha egyiket hozzáértők, a másikat kóklerek csinálják.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2013.09.26. 11:29:38

@EXO:
A kulcsszó az, hogy állami árszabályozás állami cégekre.

Állami árszabályozás privát cégekre kommunista tendencia. Bekerülési költségek alá nyomott hatósági árak meg erösen kommunista tendencia...
süti beállítások módosítása