Világ - Az NSA és a GCHQ már a gépedben van

2013.09.11. 12:57 :: Dörnyei József

Szeptember 5.-én nagyot változott a világ. Kiderült, hogy az NSA és a GCHQ közösen - hosszú és kitartó munkával - feltörte az internetet.

Az információkat Edward Snowden bocsátotta a sajtó rendelkezésére és egyszerre jelentek meg 3 vezető újságban - The Guardian, The New York Times és ProPublica.

Az NSA - National Security Agency a US titkosszolgálata, a GCHQ - Government Communications Headquarters a UK titkosszolgálata.

A kettő ügynökség közös projektek segítségével évtizedes kitartó munkával feltörte a teljes internetet és minden, hozzá csatlakozó szervert és számítógépet, telefont, stb.

Hatalmas számítógép központokat hoztak létre, ahonnan folyamatosan ellenőrzik a netet, valamit feltörnek arra kijelölt szervereket, számítógépeket.

Beépítettek titkosügynököket minden fontosabb US és UK technológiai cégbe, ahol ezek a titkosügynökök "backdoor" titkos bejáratokat építettek be hardware-be, software-be és titkosítási eljárásba.

A szabványos titkosítási eljárásokat lecseréltették olyanra, amibe bele lehet építeni "backdoor"-t.

Az NSA egy közleményt tett közzé, amiben elítélték Snowden-t és a nyilvánosságra hozatalt. Szerintük az NSA csak a dolgát végezte, amikor feltörte az internetet.

A dologhoz hozzá tartozik, hogy egyre több esetben derül ki, hogy az NSA vállalatok számítógépes rendszereibe is rendszeres betör azért, hogy üzleti titkokat vagy technológiát lopjon. Ezeket az üzleti titkokat és technológiákat aztán vagy egy US cég kapja meg vagy a US állam használja fel.

A következmények óriásiak. Mindenkinek messze el kell kerülni az összes US és UK technológia céget. Beleértve a hardware-t is, nem csak a software-t.

Nem véletlen, hogy nagyon sok EU állam állította át a software rendszerét Linux alapúra. A Microsoft OS-en úgy megy át az NSA, mint a kés a vajon.

Szerintem a következő időszak arról fog szólni, hogy az államok és nagy cégek szerte a világon lecserélik a US és UK hardware és software eszközeiket más ország eszközeire, kerül, amibe kerül. Az Oroszok ezt már eleve így csinálják, ezért van Oroszországban sokkal keményebb dolga a US-nek.

 

Ha jobban szeretnél élni:              Nemzeti Kapitalista Párt

Szólj hozzá!

Címkék: Világ Technológia

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr285507269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása