Bankrendszer - A "Devizahiteles" per - döntés

2013.07.04. 18:47 :: Dörnyei József

A Kúria az OTP-nek adott igazat, a "Devizahiteles" per ezzel lezárult.

A saját véleményemmel ellentétes az ítélet, a Kúria a vitatott átváltási költséget a "banki működés része" címmel ruházta fel, tehát az nem költség az ügyfél szempontjából - legalábbis a Kúria szerint.

Sajnos a fenti kitétellel bármit "nem költség"-nek lehetne minősíteni, ezért felmerül a gyanú, hogy a Kúria irányított döntést hozott. Nagy meglepetést nem okoz sajnos a dolog, Magyarország az utóbbi időkben egyre kevéssé jogállam.

Most viszont az az érdekes helyzet állt elő, hogy a joghajlítás/jogtiprás nem a nagy, multinacionális cégeket sújtotta, hanem a "kisembert".

Azok, akik eddig esetleg tapsikoltak annak, amikor a kormány folyamatosan megszegte a törvényeket, most a bot túlsó végére kerültek és ők is megtapasztalják, hogy milyen az, amikor kreatívan használják a jogot, de most ellenük...

A törvényt mindig be kell tartani. Akkor is, amikor a kisember kell védeni, pl. a jelenlegi ítélet vagy a magánynyugdíjak államosítása. Meg akkor is, amikor a cégeket kell védeni, pl. visszamenőleges bankadók, meg rezsicsökkentés meg ap*mf*sza, már olyan hosszú a lista, hogy nem is érdemes vezetni.

Szólj hozzá!

Címkék: Politika Gazdaság Bankrendszer

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr1005391389

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása