Parlament - A Jobbik kitiltása a parlamentből

2013.06.26. 14:33 :: Dörnyei József

Sajnos Magyarország rohamosan közeledik a diktatúrához. Már az első szólásszabadság ellenes törvényeknél felemeltem a szavam ellenük, most sajnos, ahogy a dolgok általában alakulnak, megint rosszabbra fordult az ügy.

A demokrácia egyik alapvető feltétele a szólásszabadság. Ahol nincsen szólásszabadság, ott demokrácia sincsen. 1989 után Magyarországon azonnal korlátozták a szólásszabadságot, mielőtt egy esélyt kapott volna az ország arra, hogy demokratikussá váljon.

Azóta majdnem minden kormány még tovább vágta a szólásszabadságot, a mindenkori kormány ízlése szerint.

A jelenlegi FIDESZ kormány merte megtenni először, hogy már a képviselőknek is be van fogva a pofája. Ha rosszat szól, akkor kitiltható a ház üléséről, ha nagyon rosszat, akkor meg 6, majd 9 napra eltiltható az ülésekről.

Most újabb büntetést eszelt ki a FIDESZ, már a parlamentbe sem engedik belépni az ellenzék támogató tagjait. Ma még a képviselők beléphetnek ugyan, de ki tudja, hogy mit hoz a holnap.

Magyarország rohamléptekben halad a diktatúra felé. Demokrácia soha nem volt, de most már annak a látszatját is vissza akarja vonni a FIDESZ.

A probléma az, hogy Magyarországon nem lehet diktatúra. A mindenkori hatalom ezt vagy tudta vagy nem, de mindenesetre tény. Magyarországon megölik a diktátort - meg a sleppjét.

Lehet olyat álmodni, hogy majd a TEK megvédi, de ezek csak álmok maradnak. Az ÁVH összehasonlíthatatlanul erősebb volt minden fronton a TEK-nél és a végén átállt vagy meghalt. Jobbára átállt.

Magyarországot csak demokratikus eszközökkel lehet kormányozni. Nagyon remélem, hogy nem fajulnak el a dolgok, de sajnos a jelenlegi események igen veszélyesek és könnyen elfajulhatnak. Onnan viszont nincsen megállás, akkor már nem lehet beszédekkel megakadályozni a dolgokat, akkortól gáz van.

Jobb lenne most azonnal eltörölni a diktatúrikus intézkedéseket és hagyni azt, hogy a Jobbik úgy politizáljon, ahogy akar...

4 komment

Címkék: Politika Demokrácia Parlament

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr415379067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Clear-water 2013.06.27. 09:15:29

Bizony bizony.
KÉt nagy pofonba is belefut a Fidesz, de hát mint mondottam volt, mivel nincs visszajelzés, csak bólogató Jánosok vannak a bábmester környékén a valóságtól teljesen elszakadt a rendszer.
Az egyik pofon, az kb 5 % plusz a jobbiknak, amit a fidesztől fog elvenni jórészt.
A másik, hogy mi lesz, ha véletlenül nem lesz meg az 50 % a választásokon, és kell egy partner? A jobbik lehet az egyetlen lehetőség.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2013.06.27. 12:24:59

@Clear-water:
A szavazó vesztés már szvsz. lezajlott. A maradék, aki még mindig a FIDESZ-re szavaz, hithü nyugdíjas vagy olyan pártkatona, aki valamilyen módon a FIDESZ-böl él.

A jelenlegi támogatottsági adatok alapján a FIDESZ hozza a választásokat, méghozzá per pillanat 2/3-ra. Ez a helyzet, akármilyen meglepö is a teljesítményt ismerve.

Az ellenzék nem tudja megszólítani a nem szavazókat. A dolgozóknak se a FIDESZ, se az ellenzék nem jó. Tényleg nincsen kire szavazniuk, ezért nem is szavaznak.

Clear-water 2013.06.27. 13:54:40

@Dörnyei József:
Kicsit gáz a helyzet. Az elit teljes csődje.

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2013.06.27. 14:11:39

@Clear-water:
A politikusok csödje.
Az elit már nagyon régen nem politizál, feladta. Néha jön valaki, mint most Bajnai, de öt meg nem választja meg a nép. De ez is ritka, mint a fehér holló.

Nekem van elég sok "elit" ismerösöm. Egyik sem politizál és traktorral sem lehetne a politika közelébe húzni. Tudom, mert próbáltam. :-)

Egy Nemzeti-Kapitalista párt indításának a legnagyobb problémája nem a pénz vagy a támogatottság hiánya, hanem az, hogy nem lehet még 200 jelöltet sem összevadászni minöségi emberekböl.
süti beállítások módosítása