Világgazdaság - Tüntetések Brazíliában

2013.06.21. 10:45 :: Dörnyei József

Brazíliában tüntetések vannak. A tüntetések oka ismeretlen, mindenki csak találgat. Brazília az utóbbi évtizedben egy mintaszerűen vezetett állam, valós GDP növekedéssel csökkenő államadóssággal, kereskedelmi többlettel, alacsony munkanélküliséggel.

Persze mindig van olyan, akinek semmi sem elég, az emberek egy része mindig elégedetlen, akármi is van.

Elképzelhető, hogy vannak olyan belső problémák, amiket a gazdasági adatokból nem lehet látni, ilyen lehet a bűnözés, a közlekedés, korrupció stb.

A tüntetések viszont gazdaság jellegűek.

Elképzelhető, hogy csak divatból tüntetnek, azért, mert mások is ezt teszik. Törökországban sincsen rá okuk az embereknek, mégis tüntetnek. De a Törökök muzulmánok, ezért aztán ott nem akkora meglepetés a tüntetés. A Brazilok azonban nem muzulmánok.

Remélem, elmúlik a dolog. Nem lenne jó, ha Brazília letérne a helyes útról, mert ha elkezd az állam osztogatni, akkor ugyanúgy végük lesz, mint Magyarországnak.

Pár adat:

Szólj hozzá!

Címkék: Világgazdaság

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr485371937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása