Bűnözés - Hogyan lehet védekezni az "öregezés" ellen?

2013.06.20. 10:20 :: Dörnyei József

Magyarországon egyre jobban terjed az "öregezés". Ez a szakszó azt takarja, hogy az idős embereket kegyetlen - általában lumpenszocialista - rablógyilkosok éjszaka lerohanják, megkínozzák, kirabolják és meggyilkolják. Az elkövetőknek gyakran jó kapcsolataik vannak az igazságszolgáltatással, ezért egyáltalán nem ítélik el őket, hanem elengedik és ott folytathatják, ahol abbahagyták.

A gazdaság mélyrepülése is hozzátesz a dologhoz sokan lesznek munkanélküliek, sok, eddig dolgozó emberből lesz bűnöző.

Emiatt arra lehet számítani, hogy az "öregezés" folytatódni fog, sőt, gyakoribb lesz, mint ma.

Van azonban kettő nagyon egyszerű és megfizethető lépés, amivel megnyugtató biztonsággal el lehet kerülni a dolgot.

Az első és olcsóbb lépés egy sziréna felszerelése. A szirénát kívülre kell felszerelni egy elérhetetlenül magas helyre. A szirénának van távkapcsolója, amit mindig zsebben kell hordani. Ha jönnek a rablógyilkosok, azonnal meg kell nyomni a gombot. A rablógyilkosok azonnal el fognak menekülni, mert a szirénát pár kilométeres körzetben lehet hallani, a rendőrök vagy szomszédok azonnal ott lesznek. A sziréna egy erős szerkezet, megrongálni nehéz. Ha valaki mégis megbontja, akkor elkezd működni, a támadó valószínűleg leesik a létráról, mert olyan távolságról megsüketíti. Ha ez jó magasról történik, akkor automatikus igazságszolgáltatás történik, mert a támadó megdöglik.

A másik, drágább lépés a hálószoba biztonságossá tétele. Ilyen biztonsági szobát sok helyen kialakítanak. A lényege, hogy a nyílászárókat belülről le lehet zárni. Ezeket az "öregező", jellemzően lumpenszocialista bűnözők egyáltalán nem tudják kinyitni. Ha mégis, akkor az akkora zajjal jár, hogy még a süket is felébred a vibrációra. A támadások majdnem mindig éjszaka történnek, amikor az áldozatok alszanak. Ha a támadók nem tudnak bejutni a hálószobába, akkor a támadás meghiúsul.

A szobaajtót le kell cserélni egy befelé nyíló biztonsági ajtóra, arra mehet még egy fali pánt is, biztos, ami biztos. Minden ablakra belülről kell szerelni egy fém zsanért, amit becsukva lehetetlen a bejutás. A szellőztetés azonban meg kell oldani, a legolcsóbb egy ventilátor a szomszéd szobába.

Az egész nem olcsó, de még bőven megfizethető. Érdemes elgondolkodni rajta, az ember élete többet ér a piszkos anyagiaknál...

Szólj hozzá!

Címkék: Bűnözés

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr265370266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása