Környezetvédelem - New York árvízvédelmet épít $20Mrd-ért

2013.06.12. 13:57 :: Dörnyei József

Michael Bloomberg, New York polgármestere is levonta a globális felmelegedés elleni küzdelem hatékonyságáról a következtetéseit és árvízvédelmi rendszert épít ki.

Már sokszor megírtam, hogy a globális felmelegedés ellen elvileg ugyan lehetne tenni lépéseket, akár 100%-osan le is lehetne lassítani vagy visszafordítani, de a gyakorlatban annak az esélye, hogy ez meg is történjen, kb. 0%.

A globális felmelegedés ellen csak globálisan lehet fellépni, tehát gyakorlatilag mondjuk a világ CO2 kibocsátásért felelős országainak 90+%-nak bevonásával. Ennek hiányában elkezdeni sincsen értelme, mert aki csinálja, az elszegényedik ahhoz képest, aki nem csinálja, így egyre kevesebb hatalommal bír.

Annak az esélye, hogy ezt a 90+%-ot leszállítsák, 0%. Se a US, se Kína nem vesz részt benne és mindkettő egyedül is több, mint 10%-ot képvisel...

Erre persze nem én egyedül jöttem rá, hanem minden értelmes ember, köztük Michael Bloomberg is. Elindított egy programot, aminek keretében New York-ot meg tudják védeni az elkövetkező minimum 40 évben az emelkedő óceántól. Ha addig sem lesz megállapodás, akkor majd lehet magasítani a rendszert az utókornak.

Kérdés persze, hogy mi lesz azokkal a tengerparti városokkal, amiknek nincsen erre a célra $20Mrd-juk. A válasz persze egyszerű, el fognak süllyedni a tengerben részben vagy egészben...

Szerencsére Magyarországot ez az egész igen kevéssé érinti, a legalacsonyabban fekvő terület is minimum 100m, tehát ez nem a mi problémánk...

Szólj hozzá!

Címkék: Környezetvédelem Világ US

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr505357367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása