Gazdaság - Pozsonyba kerül a CIB alapkezelési üzletága

2013.05.29. 11:20 :: Dörnyei József

A CIB tulajdonosa a Intesa Sanpaolo csoport. A csoport a régiós alapkezelői üzletágait összevonja - Pozsonyban.

A CIB-nek van (még) Magyarországon alapkezelő tevékenysége a CIB Alapkezelő. Ennek a sorsa még hivatalosan nem pecsételődött meg, de a döntés fényében várhatóan Pozsonyba költözik.

Szlovákiában, Magyarországon és Horvátországban van alapkezelője a Sanpaolo csoportnak. Ezekben a teljes kezelt vagyon €2 Mrd. A CIB alapkezelőben a kezelt vagyon 211Mrd, ami a 290-es árfolyamon €727M, a teljes vagyon kb. 37%-a.

Magyarországról a kormány ténykedései nyomán kezd teljesen kiszorulni a bank szektor. Viszi magával a jól fizető munkahelyeket és a zaftos adóbevételeket is.

Ha nem a FIDESZ van kormányon Magyarországon, akkor ezer százalék, hogy ez a központ Magyarországra kerül. Most ment Szlovákiába, a Szlovákok nagyon hálásak azért, hogy Magyarország lemond erről az üzletről is.

Magyarországon a banki adó és a banki tranzakciós adó miatt nem lehet gazdaságosan vagyonkezelési tevékenységet folytatni. Várható, hogy minden Magyarországi vagyon szépen kivándorol a határokon kívülre. Beleértve a céges és a magánvagyont is.

Magyarországon a polgárok és a cégek csak annyi pénzt tartanak majd, ami éppen szükséges a napi pénzügyekhez.

Például egy Magyarországi cég vagy ingatlan adásvételének a teljes pénzmozgása külföldre kerül. Magyarországon csak regisztrálja az állam, hogy megtörtént a dolog, de pénzt nem lát belőle, mert a pénz még csak be sem fog utazni az ország bankrendszerébe, csak az adásvételi papírok.

De ugye a frissen kiépülő kommunista Magyarország lakóinak nincsen szüksége pénzre, megélnek majd kenyéren és vízen is. Már aki marad...

Szólj hozzá!

Címkék: FIDESZ Gazdaság Bankrendszer

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr225331921

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása