Gazdaság - Kiadták a Reklámadó tervezetét

2013.05.24. 16:50 :: Dörnyei József

A tervezet még igen elnagyolt. Sávos adózást ír elő. Alacsony árbevételen nulla, a legnagyobbaknak 20%-os az adó mértéke.

Az adó alanya a reklám közzétevője, magyar v. külföldi jogi személy, illetve polgár. Kivéve a gyevi bírót, tehát az államot, mert politikai illetve társadalmi reklámot adómentesen lehet közzétenni.

Az adót csak a reklám tevékenység után kell megfizetni, tehát nem a teljes árbevétel után.

Az adó mértéke a nettó reklám árbevétel alapján sávosan:

0 - 1 Mrd - 0%

1 Mrd - 5 Mrd - 1%

5 Mrd - 10 Mrd - 10%

10 Mrd felett - 20%

Az adóra előleget kell fizetni jó Magyar szokás szerint az előző év árbevétele alapján, majd ezt az előleget pátyolgatni, hogy a végén a jó összeg jöjjön ki. Ha az adózó elk*rja a bűvészkedést, akkor nagy seggberúgás természetesen.

Miért nem lehet 3 havi vagy akár 1 havi részletekben megfizettetni??? Ezt szvsz. senki épelméjű ember nem érti... Miért kell nekünk a lábunkkal vakarni a fülünket, ezt soha nem értettem???

A tervezet nem tér ki a kapcsolt társaságokra. Sávos adózásnál ez fontos. A kapcsolt társaságoknak összevont adóalap alapján kell fizetnie sávos adót, különben egyszerűen alapítanak annyi céget, amennyi kell ahhoz, hogy minden adót 0 v. 1%-on fizessenek be. Ezt jól elk*rta a törvény írója, de gondolom, nem írt még adótörvényt ezelőtt...

A törvény szvsz. rossz. Teljesen felesleges és nagyon káros a sávos adózás előírása. Jobb lenne mondjuk 16%-ot fizettetni mindenkivel. Ráadásul ezt a törvényt az a kormány hozza, ami a sávos adózásnak amúgy az ellensége.

Reméljük, hogy nem így fogadják el a törvényt...

4 komment

Címkék: Gazdaság Adórendszer

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr205316383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Clear-water 2013.05.27. 09:09:16

Itt a lényeg: "Kivéve a gyevi bírót, tehát az államot, mert politikai illetve társadalmi reklámot adómentesen lehet közzétenni."

A cél az államtól független média teljes kicsinálása. És társadalmi ellenállás nélkül, ami nálunk konvergál a nullához, és kb kocsmai morgásban nyilvánul meg, ez sikerülni is fog.
De aki marad, az legalább boldog lesz. Nem lesznek rossz hírek, csak a sikertörténet reggeltől estig.
Üdv

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2013.05.27. 09:42:07

@Clear-water: Szerintem a FIDESZ most nagy bakot lött, politikailag. Jó eséllyel csak ezen elúszhatnak a választások a számukra.

Clear-water 2013.05.27. 10:51:11

@Dörnyei József:
Én már nem merek jósolni, mi tesz be a Fidesznek. Úgy tűnik semmi. A sajtó már ma is erősen elfogult, mi lesz egy pici kis zsarolás után???
Ma olvasom az indexben, hogy dől hozzánk a tőke.
Miközben mindazon üzletemberek, akikkel beszélek, pont az ellenkezőjéről beszél. Nem mernek tőkét hozni Mo-ra, sőt, ami lehet kimentenek. Az ajkai Mal államosítása nagyon betett nekik, gondoljuk meg, mi lett volnak, ha az USA speciel államosítja a BP-t a mexikói öbölbeli katasztrófa után.

Na most kiknek higyjek? A sajtónak, vagy a saját szememnek?

Dörnyei József · http://dornyeij.blog.hu 2013.05.27. 11:42:23

@Clear-water: Az index igazat ír. Ezek a tökemozgások azonban nem müködö töke, hanem pénzügyi müveletek voltak. Ami azt jelenti, hogy pl. nem hoztak létra munkahelyeket. A szaldó ráadásul nem túl kedvezö, mert 10Mrd jött be és 8Mrd ment ki. Az már csak 2Mrd pozitívum.
süti beállítások módosítása