Gazdaság - 80+3-1% százalékon ragadt az államadósság

2013.05.17. 09:21 :: Dörnyei József

A FIDESZ kommunikációs szinten harcol az államadósság ellen, bárki (más) pénzét ellopja, hogy csökkenteni tudja. Sajnos a háborúban csak a frontot sikerült stabilizálni, megnyerni vagy csak csatát nyerni nem sikerült. Most per pillanat 82,2%-os az államadósság.

Magyarországon az előző FIDESZ kormány ideje alatt sikerült valóban csökkenteni az államadósságot, 52%-ra. De akkor még más szelek fújtak, a FIDESZ akkor még nem mert a gazdaságba belenyúlni, mert pontosan tudta, hogy nem ért hozzá.

Azóta jött 8 év MSZP gazdasági ámokfutás és sikerült 80+3-1%-ra feltornázni az államháztartási hiányt, ahogy az MSZP szórta a moslékot a disznók közé.

Az államháztartást aztán Bajnai stabilizálta 80%-ra, valamint +3%-os gazdasági növekedésre.

Aztán jött a FIDESZ és Magyö, szétverte a gazdaságot.

Az államadósság most maradhat a 80% erősebb oldalán. Nem a gazdaság tartja ott, hanem a nemzetközi környezet, ahol még egy olyan junk - szemét ország is olcsón kap hitelt, mint Magyarország.

A jövő a választások eredményétől függ. Ha "jó" kormány kerül Magyarország élére, akkor nem menthetetlen a helyzet. Majd meglátjuk.

Szólj hozzá!

Címkék: Gazdaság Államadósság

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr595304205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása