US - $1Mrd-os program az állami EÜ rendszer jobbítására

2013.05.16. 09:32 :: Dörnyei József

Az Obama adminisztráció kiírt egy $1Mrd költségvetésű programot az állami EÜ rendszer jobbítására.

A program célja egyrészt az, hogy a költségeket csökkentse, másrészről pedig az, hogy az EÜ szolgáltatás színvonalát növelje.

A következő állami EÜ programokat szándékoznak jobbítani:

Medicair - Az idősek (65+) EÜ ellátása

Medicaid - Szegények EÜ ellátása

Children's Health Insurance Program (CHIP) - Gyerekek EÜ ellátása

A program új fizetési és ellátási modelleket fog kidolgozni az állami EÜ rendszerekben.

Obama a 2010-es és a 2006-os választási programjában megígérte, hogy takarékosabb EÜ rendszert dolgoznak ki. Most fog hozzá ennek az ígéretének a megvalósításához. Nem kapkodták el.

A US a GDP-je 18%-át költi EÜ kiadásokra, ami pont 10%-al több, mint az EU átlag. Nagyon rájuk fér egy költségcsökkentést lehetővé tevő rendszerváltoztatás.

Sajnos a program csak az állami ellátásokat szabályozza, tehát nem teszi olcsóbbá az EÜ ellátást a legtöbb polgár számára. Viszont könnyen lehet, hogy ez a cél és szépen, lassan, az árakon keresztül átcsábítják az összes polgárt az állami EÜ rendszerbe. Ergó újra államosítják az EÜ biztosítást és ellátást.

Persze az is lehet, hogy a programnak semmilyen eredménye nem lesz, az Obama adminisztráció eddig a pénz herdálásán kívül nem sok mindent csinált. Majd meglátjuk.

komment

Címkék: US EÜ rendszer

A bejegyzés trackback címe:

https://dornyeij.blog.hu/api/trackback/id/tr695301901

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása